Muziek

Post Malone staat in zijn eentje in de Ziggo Dome

Er staat geen band op het podium en er is geen verplichte DJ die de nummers instart.

Twee avonden achter elkaar staat de man die we beter kennen als Post Malone of Posty voor zijn fans in een volle Ziggo Dome. Ongeveer een jaar geleden kwam zijn tweede album uit, Beerbongs & Bentley’s. Deze maand was Post nog genomineerd voor Album of the Year bij de Grammy awards. Volgens de berichten is zijn derde album onderweg, de single Wow is daar het eerste teken van.

Austin Richard Post, zijn echte naam, draait er niet om heen. Vanavond kom je voor hem en zijn tracks. Er staat geen band op het podium en er is geen verplichte DJ die de nummers instart. Posty staat in zijn eentje op een podium dat midden in de zaal staat zodat je overal een prima zicht op hem hebt. Twee gigantische schermen achter hem zorgen voor de visuals. En zo nu en dan worden er een paar gigantische vuren ontstoken.

De relaxte manier van rappen van Post valt lekker in de Ziggo Dome. En zijn hits als Better Now, Rockstar, Psycho gaan er prima in.
Na afloop van ieder nummer klinkt zijn ‘Thank you so fucking much Ladies & Gentlemen’ en daar ga je snel aan wennen. Om mij heen wordt deze zin al snel mee geschreeuwd.

Als ik hem aan het fotograferen ben zie ik zijn outfit van dichtbij. Iedere avond trekt Post Malone een pak aan dat speciaal voor de stad waar ie dan is gemaakt wordt.
Vanavond in Amsterdam zien we op zijn kleding onder andere de 3 kruizen van Amsterdam, een molen, tulpen, een wietblad en een mevrouw die zo van de wallen lijkt te komen. Zijn tattoo’s lijken wel naadloos door te lopen in zijn kleding.

De fors uitgemeten catwalk die vanavond het podium is wordt zowel van boven als van onder belicht. Het geeft mooie effecten als het licht op een bijzondere manier op zijn gezicht valt. Op het oog lijkt deze productie eenvoudig maar dat is maar schijn. Ondanks dat Posty in zijn eentje op het podium staat zijn er 16 trucks nodig om alles van stad naar stad te slepen.

Wat Post Malone anders maakt dan de meeste rapgoden is zijn gitaarspel.
Op driekwart van de show kondigt hij met zelfspot al aan dat nu het saaie deel van de show volgt en als je zijn gitaarspel niet trekt, je maar een biertje moet gaan halen.
Zittend op een barkruk, zichzelf begeleidend op een gitaar speelt hij een mooie versie van Stay.