Muziek

5 voor Vrijdag: Post Malone, John Mayer & meer

Het is bijna 17:00 dus tijd voor 5 voor Vrijdag, met daarin de nieuwste updates uit de wereld van muziek en concerten. Foto: Ben Houdijk

Tickets

Met deze keer in 5 voor Vrijdag o.a. Post Malone die vandaag zijn nieuwe album Hollywood’s Bleeding uitbracht, John Mayer die ook met nieuwe muziek kwam en hints in de media dat Adele toch weer de studio is ingedoken.

1. Post Malone komt met nieuw album

Hij hintte er al een tijdje naar en vorige week kwam het dan naar buiten: Hollywood’s Bleeding, zoals zijn nieuwe plaat heet, zou op 6 september verschijnen. Op het album, dat 17 tracks telt, staan features van o.a. Travis Scott, SZA, Future én Ozzy Osbourne. Vooral de laatste is een erg bijzondere combinatie. Op de plaat zijn ook oude hits als Sunflower en Wow. terug te vinden. Check het album hieronder via de Spotify.

https://www.instagram.com/p/B1-KQbmFfzG/

2. Adele hint naar nieuwe muziek

De Britse zangeres Adele kan volgens het Amerikaanse blad People niet wachten om nieuwe muziek naar buiten te mogen brengen. Dit is toch redelijk verrassend, aangezien ze in eerste instantie liet weten lang te stoppen met muziek maken en omdat ze onlangs gescheiden is. Maar misschien is muziek juist een goede heelmeester, want het blijkt tenslotte vaak dat de beste albums gemaakt worden na liefdesverdriet. Ze is net 31 geworden, dus waarschijnlijk is de titel van het nieuwe album wel al bekend.

https://www.instagram.com/p/BxGAud6A_Mr/

3. John Mayer brengt nieuwe single uit

Sinds hij in 2017 The Search for Everything uitbracht lijkt John Mayer, die 9 en 10 oktober in de Ziggo Dome staat, voorlopig alleen nog maar losse singles te uit te brengen. In 2018 bracht hij zijn hit New Light uit en begin dit jaar dropte hij I Guess I Just Feel Like. Nu is er weer een nieuwe single: Carry Me Away. Hij laat hier het gitaargeweld thuis en kiest meer voor dromerige pop  Dit is trouwens niet de enige muziek die we nog van hem kunnen verwachten. Onlangs hield hij namelijk een Q&A op Instagram, waarin hij aangaf te werken aan een album voor volgend jaar.

John Mayer - Carry Me Away (Official Lyric Video)

4. Nicki Minaj met vervroegd pensioen

De 36-jarige rapper Nicki Minaj heeft besloten dat het wel mooi is geweest. Met inmiddels een geschat vermogen van 85 miljoen dollar en 6 albums vindt ze het wel mooi geweest. Ze wil namelijk een gezin stichten met haar man Kenneth Petty en kan een carrière in de muziek hier niet bij hebben. Fans waren gelijk al in shock, wat ervoor zorgde dat Nicki haar woorden ietsje terugnam en zelfs de oorspronkelijke tweet verwijderde. Wie weet zien we haar dus nog terug.

5. Ty Dolla $ign voor concert naar Tilburg

De Amerikaanse rapper Ty Dolla $ign komt naar Nederland. Hij komt samen met collega YG op 28 november een show geven in 013 in Tilburg. Het optreden maakt onderdeel uit van de Go Brazy-tour. YG en Ty zijn geen onbekenden van elkaar, aangezien ze al meerdere keren met elkaar samenwerkten. Tickets gaan aankomende maandag om 09:00 in verkoop op Ticketmaster.nl.

https://www.instagram.com/p/B2CHTRbjzh5/

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Op zoek naar de beste nieuwe nummers van dit moment? Volg onze Spotify-playlist! Deze updaten we wekelijkst met de beste releases.

Dit was ‘m alweer! Wil je verder niks missen op het gebied van muziek en concerten? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram.