Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Rolling Blackouts Coastal Fever

Zomerse geluiden vanuit Down Under.

Tickets

Afgelopen zomer gaven ze ons al een klein voorproefje op Lowlands, maar wie zijn nou toch die jongens uit Melbourne precies?

De muziek van de Rolling Blackouts Coastal Fever is aan het opkomen in Europa. Deze band uit Melbourne bestaat uit vijf jonge mannen die samen zonnige indiepop/rockmuziek maken. An Air Conditioned Man, het eerste nummer van het debuut album Hope Downs laat de zomerse Australische vibe van deze band dan ook goed horen!

De band ontstond in 2013 en bestaat uit Tom Russo en zijn broer Joe Russo, Fran Keaney, Joe White en Marcel Tussie. Het begon als een grap waarbij ze ‘per ongeluk’ werden ontdekt. De droom om met muziek de wijde wereld in te trekken is uiteindelijk werkelijkheid geworden.

Deze muzikale jongens schrijven al hun nummers zelf. Met hun muziek willen ze je jouw zorgen laten vergeten. De muziek vormt een weerspiegeling van een zorgeloos bestaan. Dit komt vooral door de invloeden van de ‘psychedelische surf’ muziek die in de jaren ’60 en ’70 al zeer populair was. De band experimenteert met het gebruik van allerlei verschillende stijlen; van post-punk uit de jaren ’80 tot jaren ’90 grunge.

Bekijk hier het interview van onze collega’s bij Ticketweb:

Het album Hope Downs vormt een mooie start voor deze indiepop/rockband. Ondanks dat de zomer alweer bijna ver weg lijkt, brengt de Rolling Blackouts Coastal Fever hem met hun zomerse geluid weer een beetje dichterbij.

Rolling Blackouts Coastal Fever live zien?

Ben jij net zo enthousiast als wij? Goed nieuws! Rolling Blackouts Coastal Fever brengt een bezoekje aan Nederland en treedt 3 november op in de Paradiso in Amsterdam. Bestel hier je tickets.

🎶 Beluister op Spotify 🎶