Muziek

5 voor Vrijdag: Kendrick Lamar, Florence + The Machine, Little Mix en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo maken de meiden van Little Mix zich klaar voor hun laatste concert en zijn er nieuwe albums van Kendrick Lamar en Florence + The Machine.

Little Mix stopt voorlopig, maar niet zonder groots afscheid

Jade Thirlwall, Perrie Edwards en Leigh-Anne Pinnock, oftewel Little Mix, maken zich klaar voor hun voorlopig allerlaatste show als girlband. Op 14 mei zullen zij hits als Sweet Melody, No en Between Us zingen in de O2 Arena in Londen. Jij kan er trouwens bij bij zijn, ondanks dat de Noordzee er tussen zit! The Last Show (for now…) is via een livestream van over de hele wereld bij te wonen. Zo kan ook jij afscheid nemen van je favoriete girlband voor zij een pauze nemen van de groep.

Little Mix - Between Us (Official Video)
Little Mix – Between Us (Official Video)

Kendrick Lamar is terug met Mr. Morale & The Big Steppers

Hiphop-fans opgelet: Kendrick Lamar trakteert ons vandaag op een nieuw album. Mr. Morale & The Big Steppers heeft maar liefst 18 nummers en verschillende features met artiesten als Baby Keem, Kodak Black en Tanna Leone. Het laatste album van Kung Fu Kenny dateert alweer uit 2018 (DAMN.) en voor de fans was het dus hoog tijd om weer nieuwe muziek van de rapper te kunnen beluisteren. Een uitstekende start van het weekend dus!

Kendrick Lamar – Mr. Morale & The Big Steppers

Paulo Nutini komt met een comeback na 7 jaar

Donderdag was daar opeens nieuwe muziek van de Schotse singer-songwriter Paolo Nutini. Na 7 jaar radiostilte bracht hij gisteren twee nieuwe nummers uit: Through The Echoes en Lose It. Ook maakte hij bekend dat op 1 juli een nieuw album uitkomt: Last Night In The Bittersweet. Hij schreeft dit album met hulp van onder andere zijn liveband. Het album telt 16 nummers waarvan Through The Echoes en Lose It dus alvast zijn uitgebracht. Zijn vorige album Caustic Love (met daarop hits als Iron Sky) was erg succesvol, dus dat belooft veel goeds voor zijn nieuwe werk.

Through The Echoes – Paulo Nutini

Post Malone brengt nieuwe single uit met Roddy Ricch

Hoewel we nog even moeten wachten tot het album van Post Malone uitkomt, maakt hij ons alvast enthousiast door een nieuwe single uit te brengen. Sinds gisteren is de nieuwe single Cooped Up in samenwerking met rapper Roddy Ricch overal te beluisteren. Een goed voorproefje voor zijn album dat op 3 juni gepland staat. Of Post Malone weer snel op de planken te vinden is, is nog niet bekend. Maar feature Roddy Ricch is binnenkort wel te zien op WOO HAH! x Rolling Loud.

Post Malone - Cooped Up (Audio) ft. Roddy Ricch
Post Malone ft. Roddy Ricch – Cooped Up (Official Audio)

Florence + The Machine komt met vijfde album Dance Fever

We blijven nog even bij nieuwe muziek, want ook Florence and The Machine brengen een nieuw album uit. Dance Fever staat vol met muziek die we van hen gewend zijn: een mix van grootse en intieme nummers. En voor de fans is dit goed nieuws, de band staat namelijk op het Belgische Rock Werchter Encore. Het nieuwe album zal dus hoogstwaarschijnlijk snel live te horen zijn.

Florence + The Machine - Morning Elvis (Visualiser)
Florence + The Machine – Morning Elvis (Official Audio)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.