Muziek

5 voor Vrijdag: George Ezra, KPOP.FLEX, The Kooks en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: George Ezra kondigt nieuw album aan, K-popfestival KPOP.FLEX maakt een nieuwe naam bekend, The Kooks dropt drie nieuwe singles, Tomorrowland en Rock Werchter werken samen aan nieuw festival en een grote bevestiging voor WOO HAH! x Rolling Loud 2022.


George Ezra’s derde album in aantocht

De Britse singer-songwriter George Ezra, bekend van hits als Budapest en Shotgun, maakte deze week bekend dat zijn volgende album eraan zit te komen. De opvolger van zijn succesvolle tweede album Staying At Tamara’s zal op 10 juni uitkomen en heet Gold Rush Kid. De titel van de plaat verwijst naar Ezra zelf en hij legt uit dat de nummers ‘klinken als hemzelf’. Tegelijk met de aankondiging kwam de eerste single van Gold Rush Kid uit, genaamd Anyone For You. Luister ‘m hieronder.

George Ezra - Anyone For You (Tiger Lily) (Official Video)

KPOP.FLEX voegt MAMAMOO toe aan line-up

Goed nieuws voor K-popfans: MAMAMOO komt naar KPOP.FLEX 2022 in Duitsland! Het viertal zal net als MONSTA X, (G)I-DLE, NCT Dream en ENHYPEN op 14 mei optreden in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. Er volgen hierna nog twee acts voor het eerste K-popfestival van Europa.

Ben je na het lezen van de line-up enthousiast geworden? Dan hebben we goed nieuws: er zijn nog tickets! Haal je tickets voor dit bijzondere festival hieronder via Ticketmaster Duitsland.


Playboi Carti naar WOO HAH! x Rolling Loud 2022

WOO HAH! x Rolling Loud is pushin’ p: vorige week werden al de eerste namen voor het hiphopfestival bekendgemaakt, waaronder J. Cole, Future, Dave, Roddy Ricch, Jack Harlow en Don Toliver. Een week later maakt het festival weer een naam bekend en wat voor één: ook Playboi Carti zal in juli te zien zijn in Hilvarenbeek. De Amerikaanse rapper, ook wel bekend als King Vamp, staat op de vrijdag van het festival (1 juli).

Krijg je na het lezen van deze line-up wel zin in een hiphopfestival? Dan moet je vmorgen klaar zitten, want de verkoop start dan om 12:00. Check de link hieronder meer informatie over WOO HAH! x Rolling Loud 2022.


The Kooks brengt drie singles tegelijk uit in aanloop naar nieuw album

De Britse indierockers van The Kooks hebben vandaag een mini-EP genaamd Connection – Echo in the Park, Pt. I uitgebracht. Dit is de eerste release van drie in afwachting van hun nieuwe album 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK, welke op 22 juli uitkomt. Hierna volgen dus nog twee drops van drie nummers. Het album zal volgens zanger Luke Pritchard een reactie worden op Brexit en dus erg op Europa gericht zijn. Check hieronder de mini-EP om dat terug te horen.

The Kooks gaan dit jaar op tour vanwege het 15-jarig bestaan van hun debuutalbum Inside In/Inside Out. Op 5 maart staan ze hiermee in AFAS Live en er zijn nog tickets. Zien we je daar?


Tomorrowland en Rock Werchter organiseren samen nieuw festival

Tof nieuws uit België: de organisatoren van de populaire festival Rock Werchter en Tomorrowland gaan samen een heel nieuw festival presenteren, genaamd CORE Festival. Het nieuwe festival moet gaan plaatsvinden op 27 en 28 mei in het Ossegempark in Brussel. De organisatie geeft alvast aan dat ze met CORE Festival iedere zintuig willen prikkelen en een mix van kunst, muziek en natuur willen voorschotelen aan het publiek. Qua genres mikt CORE Festival op indie, hiphop, elektronica en dance. Het lijkt er dus op dat onze zuiderburen een heel divers festival rijker zijn. We zijn benieuwd!


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.