Nieuwe muziek

Nieuwe muziek: Sam Fender

De singer-songwriter die geen cliché liefdesliedjes schrijft.

Sam Fender heeft een topjaar achter de rug. Hij bracht een EP uit, stond op de longlist van BBC Sound of 2018, had een nummer in het spel FIFA 19 en won in februari nog de Critics’ Choice award tijdens de Brit Awards.

Sam Fender - That Sound (Official Video)

Sam werd ontdekt door de manager van Ben Howard toen hij in een pub zijn zelf geschreven muziek speelde. Dit leidde tot een record deal en de kans om het voorprogramma van artiesten als Ben Howard, George Ezra, Hozier en Nick Mulvey te zijn.

Sam’s debuutalbum ‘Hypersonic Missiles’

Op 9 augustus komt Sam’s debuutalbum uit dat ‘Hypersonic Missiles’ heet. Sam heeft het album geschreven en opgenomen in zijn geboortestad North Shields samen met zijn goede vriend Bramwell Bronte. Het was een bewuste keuze om de muziek ook echt over ervaringen in zijn stad te laten gaan. Hij heeft zelfs een warenhuis omgetoverd tot opnamestudio om dit mogelijk te maken.

Bekijk hieronder de making of van zijn album:

Sam Fender - The Making Of Debut Album 'Hypersonic Missiles'

Eén van de nummers op het album is ‘Dead Boys’. Dit nummer schreef hij over de grote hoeveelheid jongens die zelfmoord plegen in zijn omgeving. ‘Dead Boys’ maakte veel los bij luisteraars en sinds de release is Sam erachter gekomen dat dit niet alleen maar een probleem in zijn omgeving is, maar in heel het Verenigd Koninkrijk. Hij hoopt dat het nummer mensen aanzet om erover te praten en dat hij uiteindelijk ook mensen kan helpen.

Sam Fender - Dead Boys (Official Video)
Sam live zien

Sam heeft een aantal shows op de planning staan in Nederland. Hij geeft (aanstaande!) maandag 29 april een uitverkocht concert in de Melkweg in Amsterdam. Daarnaast is hij dit jaar ook nog te zien op Down The Rabbit Hole en Pinkpop https://bit.ly/2KPINKq.

🎶Beluister Sam Fender in onze Nieuwe Muziek playlist op Spotify🎶