Sport

Arnhem Supercross

Op zaterdag 22 oktober 2016 wordt Arnhem Supercross georganiseerd in GelreDome. Een unieke happening, want dertien jaar geleden vond de laatste Supercrosswedstrijd plaats in het grootste theater van Nederland!

ARNHEM SUPERCROSS - #HEREWECOME!

Er wordt een circuit aangelegd dat vergelijkbaar is met de supercrossbanen die in Amerika gemaakt worden. De Italiaanse promotor van het Arnhem Supercross, Offroad Pro Racing, legt een super spectaculair circuit aan en zet veel (internationale) toppers aan de start! Meer dan 80 rijders, uit 15 verschillende landen, zijn al geregistreerd voor deze competitie. Een aantal van de top rijders zie je hieronder.

Rijder: Tim Gajser

Wereldkampioen Tim Gajser (HRC Gariboldi Racing) heeft een geweldig seizoen achter de rug in de MXGP klasse. Hij gaf nooit op en was er klaar voor om tot aan de laatste ronde te vechten voor de winst. Tim wilde niets liever dan winnen omdat hij zich verslagen voelde wanneer hij tweede werd. Hij komt naar het GelreDome met maar 1 doel en dat is winnen. Zijn doel is om overal waar hij rijdt te kunnen winnen.

De getalenteerde Sloveense rijder, met zijn ijskoude blik, zag zijn carriere in een stroomversnelling komen. Voordat hij in 2015 wereldkampioen MX2 werd, had hij ook al de 125cc titel weten te pakken. Daarnaast is hij in alle klassen Europees Kampioen geworden (65cc, 85cc en 125cc).Vanaf 2010 is hij op supercross aan het trainen en dit zorgde ervoor dat hij in 2011 en 2012 het podium mocht beklimmen in de supercross in Milaan, in 2011 in de 125cc en in 2012 in de MX2 klasse.

timmm

Rijder: Romain Febvre

Het circuit in het Gelredome is geschikt voor rijders die regelmatig op supercross trainen maar zeker ook voor degene die zich meer thuisvoelen op een outdoorbaan. Dit is ook de rede dat er een hele sterke outdoorrijder aan de start zal komen in de supercross in Arnhem. Romain Febvre (Yamaha Factory Racing), die vorig jaar in zijn debuutjaar in de MXGP klasse wereldkampioen wist te worden en de dominantie van Antonio Cairoli wist te doorbreken zal gaan strijden voor de titel King of Arnhem maar zal zeker tegenstand ontvangen van de Amerikaan Jason Anderson.

febre

Rijder: Malcolm Stewart

Malcolm Stewart, AMA East Coast Supercross Kampioen, komt naar de supercross in Arnhem om de strijd aan te gaan met o.a. Jason Anderson en Romain Febvre voor de titel King of Arnhem. Stewart werd pro in Amerika in 2011 en is vanaf dat moment ieder jaar in de top tien geeindigd in het Amerikaans Lites Supercross Kampioenschap. Het ene jaar reed hij in de West Coast en vervolgens boekte hij weer successen in de East Coast. Aan het einde van 2013 wist Malcolm in de top tien te finishen in de sterk bezette 450 klasse van de outdoor nationals. De laatste jaren heeft hij dan ook laten zien dat hij bij de meest getalenteerde rijders van de wereld hoort.

malcolm

Rijder: Justin Bogle

Gelukkig is daar Justin Bogle (RCH Suzuki Factory) ook nog! Hij zal rijden op een RCH Suzuki Factory en vervangt Roczen in het EK Supercross. De oud 250 AMA SX kampioen komt naar Arnhem, maar alleen om opnieuw kampioen te worden!

justinn

Rijder: Jason Anderson*

Jason ‘’El Hombre’’ Anderson is de eerste ster die aan de start zal komen bij de supercross in Arnhem op zaterdag 22 oktober. Anderson is afkomstig uit Edgewood (New Mexico), en ziet zijn carriere momenteel in vogelvlucht omhoog schieten. Hij heeft het potentieel om een kampioen te zijn:  hij pakte als amateur 72 overwinningen voordat hij in 2011 pro werd. Na verschillende seizoenen voor het Rockstar Energy Suzuki team in de top tien gereden te hebben, wist hij in 2014 de West Coast Lites Supercrosstitel te pakken.

* Update: Helaas is Jason Anderson (Husqvarna Factory Racing) dusdanig geblesseerd geraakt aan zijn rechtervoet tijdens de kwalificatie op zaterdag van de MX of Nations, dat het nog onzeker is of hij kan racen in Arnhem.

jason

jason2

Ervaar het parcours 

Met deze preview kan je alvast de baan zien, die nu wordt gebouwd. Wist je dat er 4.000m3 modder en 1.000m3 zand wordt gebruikt?!

De track zal worden gebouwd naar de maatstaven van een echte Amerikaanse supercross wedstrijd. De baan zal 650m lang zijn met 2 series WHOOPS, spectaculaire sprongen, een serie technische en snelle obstakels en een zandsectie die het circuit nog verrassender zal maken.

Arnhem Supercross - Virtual track lap

Koop je tickets via Ticketmaster.nl

Er zijn diverse tickets verkrijgbaar voor de Arnhem Supercross, zowel voor volwassenen als kinderen. Daarbij wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen kids t/m 5 jaar en kids van 6 t/m 15 jaar. Boek hier snel je tickets, want op = op!

 • Volwassenen – Rang 5: €32,90 (incl. servicekosten)
 • Volwassenen – Rang 4: €47,90 (incl. servicekosten)
 • Volwassenen – Rang 3: €57,90 (incl. servicekosten)
 • Volwassenen – Rang 2: €77,90 (incl. servicekosten)
 • Volwassenen – Rang 1: €87,90 (incl. servicekosten)
 • Volwassenen – Rolstoel: €57,90 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (6 t/m 15 jaar) – Rang 5: €22,30 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (6 t/m 15 jaar) – Rang 4: €38,30 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (6 t/m 15 jaar) – Rang 3: €47,30 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (6 t/m 15 jaar) – Rang 2: €67,30 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (6 t/m 15 jaar) – Rang 1: €74,30 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (6 t/m 15 jaar) – Rolstoel: €47,30 (incl. servicekosten)
 • Kinderen (t/m 5 jaar) – Voor alle rangen: €12,60 (incl. servicekosten)

SuperPass, ontmoet de top-rijders!

Je kunt een SuperPass toevoegen aan de bestelling, waarmee je de top-rijders kunt ontmoeten en de baan kunt verkennen voor de start van de race. Let op: er zijn hiervan slechts een beperkt aantal beschikbaar, dus wees er snel bij!

superpass

Boek hier snel je tickets, want op = op!