Muziek

5 voor Vrijdag: Oscar and the Wolf, Lana del Rey en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.


Met deze week in 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Oscar and the Wolf, Elton John, The Beatles, Lana Del Rey en Hozier.


Oscar and the Wolf brengt hun derde album uit

Belgische band Oscar and the Wolf brengt vandaag hun derde album The Shimmer uit. Na een stilte van drie jaar is het tijd voor nieuw geluid van de electropopsensatie. Het nieuwe album bestaat onder andere uit de singles James, Oliver en Livestream. Je kan deze nummers ook op de setlist verwachten tijdens hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam op 22 maart 2022.

Oscar and the Wolf - Livestream (Official Video)

Elton John’s lockdownalbum vol samenwerkingen is uit

Vanaf vandaag is het album The Lockdown Sessions van Elton John te beluisteren. Elton John maakte het album tijdens de coronapandemie en werkte samen met onder andere Dua Lipa, Nicki Minaj en Miley Cyrus. Op het album hoor je ook Lil Nas X, Charlie Puth, Stevie Wonder en Years & Years. Het album bestaat uit zestien nummers, waarvan tien nieuwe nummers, en bestaat uit allerlei verschillende genres.

[…] all the tracks I worked on were really interesting and diverse, stuff that was completely different to anything I’m known for, stuff that took me out of my comfort zone into completely new territory. And I realised there was something weirdly familiar about working like this. At the start of my career, in the late 60s, I worked as a session musician. Working with different artists during lockdown reminded me of that. I’d come full circle: I was a session musician again. And it was still a blast.

Elton John in een statement

Ook leuk om te weten: Elton John staat op 9 juni 2022 in de GelreDome in Arnhem.

Elton John, Charlie Puth - After All (Live At Abbey Road)

Nog nooit beluisterd maar toch vertrouwd

Het album Let It Be van The Beatles is inmiddels meer dan 50 jaar oud, maar vorige week kwam een nieuwe versie van het album uit. Let It Be (Super Deluxe) bevat nieuwe mixen van oude nummers, live-opnames, demo’s, alternatieve en verloren opnames. In totaal staan er meer dan 50 nummers op het Super Deluxe-album.

The Beatles’ Let It Be Special Editions are OUT NOW

Let It Be is één van de albums die The Beatles nooit live speelden, omdat ze in 1966 stopten met touren. De Nederlandse tributeband The Analogues tourt al jaren met deze nooit live uitgevoerde albums en in september volgend jaar staan ze met drie shows in Ziggo Dome met hun tour ‘Hello Goodbye – The Very Best from the Studio Years’. Er zijn nog tickets voor de derde show op 18 september 2022. Een mooie kans om dit materiaal live te horen.


Lana Del Rey dropt Blue Banisters

Het achtste album van Amerikaanse zangeres Lana Del Rey is vandaag uitgekomen. Het uitbrengen van het album Blue Banisters was al een hele achtbaan. Het album heette eerst Rock Candy Sweet en zou eigenlijk in juni van dit jaar uit komen, maar in Del Rey’s eigen woorden: “Sometimes life makes you change just in time for the next chapter”. Inmiddels is het officieel uit en bevat het onder andere de singles Arcadia en Wildflower Wildfire.

Lana Del Rey - Blue Banisters (Official Video)

Hozier komt met iets nieuws

We kunnen binnenkort iets nieuws verwachten van Hozier. De Take Me To Church-zanger liet in een tweet weten dat hij met iets nieuws aan de slag is en dat hij niet kan wachten om het te delen. Wat Hozier precies van plan is, is nog een mysterie, maar we houden je op de hoogte. Het laatste album Wasteland, Baby! kwam meer dan twee jaar geleden uit.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.