Muziek

Even vooruitkijken: Lady Gaga, Judas Priest, Maan en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Gelukkig kan je je alweer verheugen op een week vol toffe events. In ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Dinsdag 26 juli – Lady Gaga

De popdiva komt naar GelreDome Arnhem met The Chromatica Ball

Niet alleen is ze bekend van haar enorme repertoire aan muzikale hits zoals Bad Romance, Shallow en Just Dance, maar ondertussen ook van haar verschijning op het witte doek bij succesvolle films als A Star Is Born en House of Gucci. Duizendpoot Stefani Germanotta, beter bekend als Lady Gaga, belooft met haar indrukwekkende krachtige stem, iconische extravagante outfits en killer dance moves wederom een spectaculaire show neer te zetten in het GelreDome.

De laatste tickets zijn nu te koop!

Lady Gaga in GelreDome Arnhem op 26 juli 2022
Lady Gaga in GelreDome Arnhem op 26 juli 2022

Donderdag 28 juli – Judas Priest

De Britse metaliconen komen naar 013 Tilburg

De absolute eretitel ‘metal gods’ is exclusief gereserveerd voor de Engelse grootmeesters van Judas Priest. De band is natuurlijk verantwoordelijk voor meerdere klassiekers binnen het genre, zoals Breaking the Law en Painkiller. Ook nu blijft de band nog nieuwe toppers uitbrengen. In 2018 voegden de heren met Firepower namelijk een nieuwe mijlpaal aan hun oeuvre toe. Priest bestond in 2020 50 jaar en dat vieren ze, na de nodige vertraging door de pandemie, met een speciale 50 Heavy Metal Years-show in 013 Tilburg.

Judas Priest - Breaking the Law (Official HD Video)
Judas Priest – Breaking the Law

Vrijdag 29 juli – Giovanca honours Diana Ross

De zangeres brengt een eerbetoon aan het soulicoon in Caprera Bloemendaal

Al als jong meisje raakte Giovanca in de ban van Diana Ross & The Supremes. De liedjes, de glitterjurken; het had iets magisch. In Giovanca honours Diana Ross eert Giovanca haar grote idool. Met liedjes, bewerkingen en verhalen neemt ze je mee door de verschillende periodes en hoogtepunten in Diana’s succesvolle carrière, van de sixties tot nu, van The Supremes naar The Wiz, tot de grand diva die haar 75ste verjaardag in volle glorie vierde. Een avond met de bekendste hits, groots en intiem.

Giovanca honours Diana Ross

Zaterdag 30 juli – Maan

De Nederlandse popster komt voor speciale openluchtshow naar Caprera Bloemendaal

Als één artiest in de afgelopen jaren enorm is gegroeid, is het Maan. Inmiddels 5 jaar nadat ze The Voice of Holland won, heeft de zangeres een carrière opgebouwd die bol staat van de gouden- en platinasuccessen. Maan heeft bijzonder succesvolle jaren achter de rug met vele hoogtepunten als Noorderslag, Pinkpop, en meerdere uitverkochte tours. Daarbij scoorde ze vele hits, zowel solo als met andere artiesten, zoals Ronnie Flex, Sevn Alias, Typhoon, Thomas Acda en Paul de Munnik. Momenteel staat ze in de hitlijsten met haar samenwerking met De Jeugd van Tegenwoordig: Naar De Maan.

Maan & De Jeugd Van Tegenwoordig - Naar De Maan (Official Video)
Maan & De Jeugd Van Tegenwoordig – Naar De Maan

Zondag 31 juli – Pink Siifu & Negro’6

Avond met bijzondere underground hiphop in 013 Tilburg

Pink Siifu is één van de meest veelzijdige hiphoppers in de huidige underground hiphop. Zijn laatste plaat GUMBO’! is een abstracte versie van Southern hiphop. Een jaar eerder maakte hij een jazz-rapplaat met zijn goede vriend Fly Anakin (FlySiifu’s) en Negro is een politieke antiracistische collage van hardcore punk, industrial hiphop en noise. Ook live maakte hij indruk, zoals op Le Guess Who?! vorig jaar. Voor deze show komt hij met zijn band Negro’6. Een band die net zo makkelijk Bad Brains-achtige hardcore punk kan knallen, als Miles Davis-jazz of groovende boom-bap. Zien is geloven.

Pink Siifu - NEGRO’s 6; a balance. a Peace!!(LIVE N DIRECT)
Pink Siifu – NEGRO’s 6; a balance. a Peace!!(LIVE N DIRECT)

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.