Comedy

Mei is DE maand voor comedyliefhebbers

Liefhebbers van internationale comedians kunnen deze maand hun hart ophalen of juist niet goed worden van de krankzinnige hoeveelheid comedians die naar Nederland komt. Grote zalen of kleine zalen, grof of juist wat minder recht voor zijn raap. Voor werkelijk iedereen is er wel wat wils. Ben je niet compleet op de hoogte van al het comedygeweld? Hier een kleine opsomming van wat je kunt verwachten in de maand mei.

Pablo Francisco

9 mei 2017 – De Meervaart, Amsterdam
Voor deze comedian moet je snel zijn! Op 9 mei is oude bekende Pablo Francisco in het land. Het internet staat vol met fragmenten waarin hij op onnavolgbare wijze bekende acteurs zoals Arnold Schwarzenegger en Keanu Reeves nadoet. Maar het wordt pas echt speciaal als hij gaat beatboxen of de bekende stem uit de filmtrailers nadoet. Dit laatste doet hij in zijn YouTube-hit Little Tortilla Boy zo ongelooflijk goed dat je je bijna afvraagt wanneer de film echt gaat beginnen.

Michael McIntyre

Uitverkocht
Michael McIntyre speelt van alle comedians deze maand in de grootste zaal, de AFAS Live. En dat is niet gek! Michael was in 2012 al ‘s werelds best verdienende comedian, verkocht meerdere stadions uit en was jurylid van Britain’s Got Talent. De show maakt deel uit van zijn wereldtournee, maar voor deze comedian is deze zaal eigenlijk te klein. Het was dan ook niet de vraag of, maar wanneer hij deze zaal zou gaan uitverkopen. Je raadt het al… kaarten zijn er inmiddels niet meer. Gelukkig kun je op YouTube zien wat je 13 mei ongeveer gaat missen. Bekijk hier Michael’s versie van het ontstaan van de Schotse kilt:

Ross Noble

24 mei 2017 – De Meervaart, Amsterdam
Maar niet getreurd, want op 24 mei staat Ross Noble in de Meervaart in Amsterdam. Naast zijn 25 jaar lange loopbaan als stand-up comedian ken je hem misschien van de Engelse versie van Mel Brooks’ The Producers of zijn hilarische reisprogramma Freewheeling. In Engeland bereikte hij als comedian een soort cultstatus door zijn surrealistische kijk op de wereld. Hij kan als geen ander een pijnlijke situatie ombuigen naar een grappige. Kijk maar:

Tom Green

29 mei 2017 – Boom Chicago, Amsterdam
Weer een oude bekende! Tom Green presenteerde jarenlang zijn eigen The Tom Green Show, wat door MTV wereldwijd werd uitgezonden. In 2000 werd bij Tom teelbalkanker vastgesteld wat in 2001 resulteerde in een confronterende uitzending over zijn gevecht met kanker, The Tom Green Cancer Special genaamd. Na deze periode stortte hij zich op het schrijven en regisseren van zijn eerste eigen speelfilm Freddy Got Fingered. De film werd neergesabeld door de pers, maar zijn bekendheid bleef maar groeien bij zijn eigen publiek. Sinds 2010 focust hij zich weer op stand-up comedy en komt hij met zijn European Comedy Roadtrip op 29 mei naar Boom Chicago in Amsterdam:

Jim Norton

31 mei 2017 – De Meervaart, Amsterdam
We sluiten deze maand af met de grofste comedian van het stel. Jim Norton staat erom bekend niet bepaald zelfcensuur toe te passen bij zijn shows. Als hij in de afgelopen tijd iets goors heeft gedaan zal hij je dat zeker in detail gaan vertellen. Deze verhalen bevatten vaak genoeg andere bekende comedians of acteurs die hij mede door zijn radio-carrière heeft ontmoet. Tijdens deze uitzendingen liet hij zich regelmatig wurgen of pijnigen door professionele worstelaars of boxers. Materiaal genoeg om je op 31 mei eens even ongemakkelijk aan het lachen te krijgen.

Het is overduidelijk dat de internationale comedians Nederland als een fijne tussenstop zien op hun Europese tours. Zelden was een maand zo ramvol met internationale comedy! Koop je kaarten snel, want anders ben je net als bij Michael McIntyre te laat!