Muziek

Even vooruitkijken: Davina Michelle, The Wombats, MEAU en meer

In onze rubriek ‘Even vooruitkijken’ tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Woensdag 18 mei – The Wombats

Geniet van heerlijke indiepoprock in SPOT/De Oosterpoort.

Het is alweer 15 jaar geleden sinds wij voor het eerst kennis leerde maken met The Wombats. Sinds megahit Let’s Dance To Joy Division groeit de band uit tot een van de meest geliefde bands van de UK. De fanbase van The Wombats groeit snel en weet via platformen als TikTok ook de jongere generatie aan te spreken met hun muziek. Het laatste album Fix Yourself, Not The World is alweer sinds vanaf begin januari te luisteren en zal woensdag live te horen zijn in de Grote Zaal van SPOT/De Oosterpoort.

The Wombats - If You Ever Leave, I'm Coming With You
The Wombats – If You Ever Leave, I’m Coming With You

Donderdag 19 mei – Slum Village

Slum Village is terug in Melkweg Amsterdam voor een old school hiphopfeestje.

In de jaren 90 werd de legendarische formatie opgericht door T3, Baatin en J Dilla. Zij deelden de liefde voor hiphop en veroverden al snel de underground scene van Detroit. Vandaag de dag bestaat Slum Village nog steeds uit waanzinnig goede rappers en een goede producties, welke vaak een afgeleide zijn van die van de legendarische J Dilla. Maak je dus klaar voor een avond vol old school hiphop.

Slum Village Featuring Kanye West & John Legend - Selfish
Slum Village – Selfish (feat. Kanye West & John Legend)

Vrijdag 20 mei – Davina Michelle

Beleef Davina Michelle’s HYPER Tour in Rotterdam Ahoy.

Sinds Davina de cover van P!NK’s nummer What About Us op haar YouTube-kanaal plaatste, ging haar carrière zowel in Nederland en Amerika in een rap tempo vooruit. In korte tijd bracht Davina meerdere singles uit en nu maakt ze zich op voor twee bijzondere shows (20 & 21 mei) in Rotterdam Ahoy. Het beloven waanzinnige shows te worden, met hits als Hold On en No Angel. De show op 21 mei is uitverkocht. Wees dus snel als je HYPER live wil meemaken.

Davina Michelle - No Angel (Official Lyric Video)
Davina Michelle – No Angel (Official Lyric Video)

Zaterdag 21 mei – MEAU

Geniet van Nederlandstalige indiepop in Caprera Bloemendaal.

Ongeveer een jaar geleden leerde het grote publiek de dromerige koortjes en eerlijke teksten van de 22-jarige zangeres kennen. Sindsdien is MEAU niet meer weg te denken van de Nederlandse radiostations en staat ze regelmatig op de planken om haar muziek te laten horen. Aanstaande zaterdag is de zangeres te zien en te horen in het prachtige openluchttheater van Caprera Bloemendaal.

MEAU - Als jij maar bij me bent (Official video)
MEAU – Als jij maar bij me bent (Official video)

Zondag 22 mei – Typhoon

Sluit je weekend goed af met Typhoon in SPOT/De Oosterpoort.

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, is van alle markten thuis. De rapper, verhalenverteller en zanger neemt je deze avond mee door middel van zijn kleurrijke, energetische en poëtische muzikale verhalen. Zijn debuutalbum dateert alweer uit 2007 en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een welbekende rapper in Nederland, heeft hij meerdere prijzen gewonnen en tourt hij nu door het land met zijn Lichthuis Clubtour.

Typhoon - Oordeel (Titelsong 'De Veroordeling')
Typhoon – Oordeel (Titelsong ‘De Veroordeling’)

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.