Muziek

Even vooruitkijken: Denzel Curry, Moss, Het Zwanenmeer en meer

In onze rubriek ‘Even vooruitkijken’ tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Dinsdag 3 mei – Maria Bamford

Een avond lachen in Boom Chicago, Amsterdam.

De Amerikaanse actrice en stand-upcomedian wordt geprezen om haar persoonlijke grappen over mentale gezondheid. Zo speelde ze een rol in de semi-autobiografische Netflix-comedyserie Lady Dynamite, over een komiek die een zenuwinzinking krijgt. Ook heeft ze drie stand-upspecials op haar naam staan: Weakness is the Brand, Old Baby en Maria Bamford, the special, special, special!.

Als je je week dus wil inluiden met een avondje comedy, moet je dinsdag in comedyclub Boom Chicago zijn.

Maria Bamford Stand-up
Maria Bamford Stand-up

Vrijdag 6 mei – Moss

Beluister het kersverse album van de Amsterdamse indierockband Moss in Effenaar Eindhoven.

Nadat Moss in hun 2017 vorige project Strike aan het grote publiek liet horen, verloren de Amsterdammers elkaar uit het oog. Jaren later kruisten hun paden weer en zijn de mannen de studio ingedoken en met succes. Het nieuwe album van HX verwijst naar Hoogcruts, een eeuwenoud klooster dat is omgetoverd tot een klooster. En met een nieuw album om te laten horen is het de hoogste tijd voor een nieuwe show. Deze vrijdag in Effenaar!

Moss - Beginning (HX live session)
Moss – Beginning (HX live session)

Vrijdag 6 mei – Act of Rage

Knallen bij een hardstyle-avond in 013.

Na een lange tijd wachten is het eindelijk de beurt aan hardstyle-dj Act of Rage om het dak van 013 eraf te blazen. Na verschillende uitverkochte shows pakt de Nederlander door in het bezorgen van een onvergetelijke avond. Dit doet hij echter niet alleen, er staat een waanzinnige line-up op je te wachten om op los te gaan met bijvoorbeeld Radical Redemption en D-Sturb.

Act of Rage closing Rebirth MainStage
Act of Rage closing Rebirth MainStage

Zaterdag 7 mei – Het Zwanenmeer

Bekijk het meest gedanste ballet ter wereld in World Forum Theater Den Haag.

Op 7 mei komt het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Moldavië Maria Biesu Opera samen in Den Haag om het wereldberoemde ballet ‘Het Zwanenmeer’ op te voeren. Dit ballet van Tsjaikovsky laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette, die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt. Tussen romantische duetten en verheven choreografieën door, fascineren uitzonderlijke dansers gedragen door het orkest met de Spaanse dans, de Mazurka, en de ‘dans van de zwanen’.

Het Zwanenmeer

Zondag 8 mei – Denzel Curry

De uit Miami afkomstige rapper bewonderen in 013 Tilburg.

Hiphopfans weten dat Denzel Curry als geen ander het publiek laat stuiteren op hits als Ultimate, Speedboat en Ricky. De energieke rapper staat erom bekend om na zijn intense liveshow menig fan sprakeloos achter te laten. Ook maakte hij indruk met een cover van Rage Against the Machine’s Bulls On Parade. Hij neemt PlayThatBoiZay en K1D mee als support acts. De perfecte afsluiter van je weekend dus.

Denzel Curry covers Rage Against The Machine 'Bulls On Parade' for Like A Version
Denzel Curry – Bulls On Parade

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.