Coronaproof

Thuismaster: 13 kijktips voor sportfans

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie o.a. Diego Maradona, Amira, MotoGP en I, Tonya.

In Thuismaster geven wij tips om deze concertvrije dagen door te komen. Naast concerten, gaan sportwedstrijden ook niet door. Dat betekent niet dat we niet kunnen genieten van de sportwereld.

Drive to Survive

Beschikbaar op Netflix

Met deze Netflix-serie herbeleef je het Formule 1 seizoen van 2018 en 2019 op een andere manier. Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen bij de teams en coureurs.

Formula 1: Drive to Survive | Official Trailer [HD] | Netflix

Diego Maradona

Beschikbaar op HBO en Pathé Thuis

Eerder raadden we in de kijktips voor muziekliefhebbers de documentaire Amy aan. De filmmakers van die film hebben nu een documentaire over de legendarische voetballer Diego Maradona gemaakt. Met behulp van archiefbeelden wordt het leven van Maradona in beeld gebracht.

Diego Maradona (2019): Official Trailer | HBO

MotoGP

Beschikbaar op YouTube

De koningsklasse in de motorsport zou in maart beginnen met het 2020-seizoen, maar heeft dit helaas moeten uitstellen. Op YouTube worden er elke week oude races en eSport-races met de coureurs gelivestreamd.

2012 #GermanGP | Vintage MotoGP

I, Tonya

Beschikbaar op Pathé Thuis

Deze film vertelt het levensverhaal van kunstschaatsster Tonya Harding, gespeeld door Margot Robbie. In aanloop naar de Olympische Spelen van 1994 komt Harding in opspraak wanneer haar entourage betrokken blijkt bij een brutale aanval op haar ploeggenote en rivale Nancy Kerrigan.

I, Tonya Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

Studio Sport

Beschikbaar op NPO Start

Elke week op maandag publiceert NOS Studio Sport drie nieuwe documentaires. De documentaires van deze week zijn; Fanny Blankers-Koen, de Betekenis voor de Vrouwensport, Michael Boogerd, een Loopbaan met een Lach en Kalusha, de Droom van Zambia.

Losers

Beschikbaar op Netflix

Sporten gaat om winnen, maar er is maar één winnaar. Deze Netflix-serie gaat over acht verschillende verliezers en hoe ze er sterker door zijn geworden.

Losers | Official Trailer [HD] | Netflix

Red Bull TV

Wat veel mensen niet weten is dat Red Bull een eigen streamingdienst heeft. Red Bull TV heeft heel veel verschillende programma’s, films, documentaires en livestreams. Voor elke sport waar Red Bull actief is, is er wel content voor onder andere dans, surfen, motorsport, eSports en skateboarden.

Amira

Beschikbaar op Videoland

Amira Tahri is 10 jaar maar nu al viervoudig wereldkampioen kickboksen. Deze documentaire laat haar leven zien en hoe het is om op jonge leeftijd al succesvol te zijn.

Creed 

Beschikbaar op Pathé Thuis en Videoland

In 2015 kwam een nieuwe Rocky-film uit. In deze film is Rocky de trainer en mentor van Adonis Johnson, de zoon van zijn vriend en rivaal Apollo Creed. Op Pathé Thuis kan je naast deze film ook alle Rocky-films en deel twee van Creed zien.

Creed - Official Trailer [HD]

Ziggo Sport

Het sportkanaal van Ziggo zit niet stil.  Ze kunnen op dit moment geen live sport uitzenden, daarom laten ze oude sportwedstrijden zien van onder andere Formule 1 en voetbal.

Samen Winnen

Beschikbaar op Videoland

Altijd al achter de schermen willen kijken bij een wielerteam? In de documentaire Samen Winnen volg je Team Jumbo-Visma en zie je plekken waar normaal camera’s verboden zijn.

Een exclusief kijkje bij de Tour van Team Jumbo-Visma | Samen Winnen

First team: Juventus

Beschikbaar op Netflix

In deze documentaireserie volg je de voetbalclub Juventus op en buiten het veld in de strijd om hun zevende achtereenvolgende Italiaanse titel te winnen.

First Team: Juventus | Official Trailer [HD] | Netflix

Rush

Beschikbaar op Pathé Thuis

De film Rush gaat over de rivaliteit tussen de Formule 1-coureurs James Hunt en Niki Lauda in de jaren zeventig. Dit is een film die een motorsportfan gezien moet hebben!

Heb jij nog meer kijktips op sportgebied? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!