Familie

De romantiek van de zesdaagse

Voor wielerliefhebbers heeft de Zesdaagse van Rotterdam een magische klank. In Ahoy komt alles samen wat de baanwielersport zo mooi maakt.

Een zesdaagse is veel meer dan zes dagen achter elkaar wielrennen. Een zesdaagse is romantiek. Een zesdaagse is entertainment. Wolter Kroes bijvoorbeeld die komt zingen. Of The Originals die komen optreden. Show en amusement horen bij een zesdaagse als een renner bij zijn fiets.

Filippo ‘Pippo’ Pozzato is een renner die past in deze traditie. Wedstrijdeider Michael Zijlaard heeft hem niet voor niets gecontracteerd. De Italiaanse klassiekerspecialist is met zijn tatoeages, bijna-blootfoto’s en voorliefde voor dure auto’s de extravagantie zelf. Het is de bedoeling dat hij samen met de ervaren pistier Jens Mouris in Ahoy een gooi naar de zege doet. De Noord-Hollander van het Australische Orica-GreenEdge is naast een prima tijdrijder, ook een geroutineerd baanrenner.

In voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra krijgt het tweetal een voorname concurrent. Terpstra won de afgelopen drie edities in de Maasstad met overmacht. Dit keer zal hij niet met zijn ploegmaat Iljo Keisse starten, maar met de beloftevolle Yoeri Havik. Ook de Franse renners Morgan Kneisky en Thomas Boudat komen zeker niet naar Ahoy voor een figurantenrol. In totaal staan in het Rotterdamse sportpaleis veertien koppels van wereldformaat aan de start.

Voor de sprintzesdaagse heeft de organisatie niemand minder dan Jeffrey Hoogland vastgelegd. Hoogland is drievoudig Europees kampioen en de grote Nederlandse wielerhoop tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Rotterdamse Six vindt van 7 t/m 12 januari 2016 voor de 34ste keer plaats. Nieuw dit jaar is de WielerPlaza. Ruim dertienhonderd vierkante meter stands met wieler – en fietsgerelateerde producten, beursaanbiedingen, presentaties en demonstraties. In Ahoy komt inderdaad alles samen wat de baanwielersport zo mooi maakt.

Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam
Donderdag 7 januari tot en met dinsdag 12 januari
Ahoy Rotterdam