Muziek

5 voor Vrijdag: Harry Styles, Coldplay & meer

De 5 voor Vrijdag voor deze week: de onverwachte terugkeer van Harry Styles, het nieuwe album van Elbow en hints naar een Coldplay-album. Foto: Ben Houdijk

Elbow-tickets

En verder in 5 voor Vrijdag: spreekt Drake wel de waarheid in zijn teksten en een tweede single voor Green Day’s Father of All…

 

Alle Lights Up Harry

Opeens was daar een nieuwe single én een videoclip van Harry Styles. Voor de Britse zanger, die in maart 2018 voor het laatst in Nederland optrad, is dit zijn eerste nieuwe muziek in twee jaar. Toen kwam zijn naamloze debuutplaat uit. Nu is daar dus Lights Up, een melancholische poptrack. Het is een voorproefje op zijn nieuwe album, welke hij in zes weken opnam in het bekende Shangri-La Studios (van Rick Rubin), en tijdens de opnames was Harry niet vies van het gebruik van inspirerende middelen: ”We’d do mushrooms, lie down on the grass, and listen to Paul McCartney’s Ram in the sunshine”. Check hieronder de video en oordeel zelf.

Harry Styles - Lights Up (Official Video)

 

Vader van Drake verbreekt Omertà

Rapper Drake laat in zijn nummers vaak horen geen al te beste relatie te hebben met zijn vader. Op nummers als Look What You’ve Done en 0-100 vertelt hij bijvoorbeeld dat zijn vader er vaak niet voor hem was en beloftes niet nakwam. In een interview met radiostation Power 106 vertelt zijn vader, Dennis Graham, echter dat dit allemaal gebakken lucht is: hij zou altijd al een goede relatie met zijn zoon gehad hebben. Hij zou het puur gedaan hebben om meer platen te verkopen, zo zegt Graham. Drake heeft inmiddels gereageerd en ontkent alles, zoals je in de reactie hieronder kan lezen. Het blijft echter opmerkelijk, gezien Drake’s verleden met ghostwriters. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

https://www.instagram.com/p/B3Xz090A6Do/

 

Elbow ziet Giants of All Sizes

Vandaag is het achtste album van Elbow uitgekomen, genaamd Giants of All Sizes. Het is een andere sound dan je van de Britste band gewend bent. Waar ze doorbraken met mooie, soms bijna symfonische nummers, is dit album bombastischer en heeft het meer rauwe randjes. Hoogtepuntje volgens ons: Dexter & Sinister. Wij kijken nu nog meer uit naar de show van 24 maart in de Ziggo Dome. Wil je hierbij zijn? Dat kan, want er zijn nog tickets.

 

Coldplay hint naar nieuw album

Eind 2015 verscheen A Head Full of Dreams, het zevende album van Coldplay. In interviews rond de release vergeleken Chris Martin en co. hun oeuvre met de Harry Potter-reeks, die ook uit 7 delen bestaat, en lieten doorschemeren dat dit misschien wel het laatste album zou kunnen zijn. Er volgde een tour, een film en een EP onder een andere naam (Los Unidades), maar daarna werd het vrij stil rondom de band. Tot nu: het Britse Daily Star meldt dat de band op het punt staat een ‘experimenteel’ album uit te brengen, waarna er in 2020 nog een album moet volgen, meer gericht op de ‘mainstream’. Inmiddels zijn ze ook al aangekondigd voor het festival Global Citizen. De laatste keer dat ze in Nederland stonden is alweer in 2016, toen ze twee keer in de Johan Cruijff Arena stonden, waar ze toepasselijk Amsterdam speelden.

Coldplay - Amsterdam (Live in Amsterdam)

 

IJshockey-anthem als tweede single voor Green Day

Green Day heeft afgelopen woensdag tijdens de NHL-wedstrijd van de New Jersey Devils tegen de Philadelphia Flyers hun tweede single Fire, Ready, Aim voor het eerst laten horen. Deze zal verschijnen op hun album Father of All…, die op 7 februari uit moet komen. De single past perfect bij het geweld op het ijs en zal dan ook het hele seizoen daar als openingsnummer gebruikt worden. Ze zullen deze vast spelen als ze op 14 juni in het Stadspark in Groningen staan samen met Fall Out Boy en Weezer. Wil je dit niet missen? Haal dan hier je tickets!

Green Day performs 'Fire, Ready, Aim' for new Wednesday Night Hockey open | NBC Sports

 

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Green Day of Harry Styles? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist!

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een interview met de grootste fan van John Mayer, die deze week twee keer in de Ziggo Dome stond.