Festival

Festivalseizoen 2018: ga deze acts nóg een keer zien

Zit jouw favo act ertussen?

Als de man met de hamer een maand zou zijn, zou hij september heten. Het besef dat voor de meesten van ons het school/werkleven weer is begonnen, alle grote festivals waar we al maanden naar uitkeken zijn geweest en we binnenkort het voorprogramma van de winter ingaan, ook wel bekend onder de naam ‘herfst’. Toch brengt dat ook iets goeds met zich mee en in sommige gevallen zelfs iets wat je terugneemt naar dat ene festivalmoment. Want veel geliefde acts van afgelopen zomer komen terug en kan jij dus nog een keer, of alsnog (voor wie altijd achter de blokkenschemafeiten aan loopt) live zien!

De Staat (A Campingflight To Lowlands Paradise 2018)

De shows van deze band staan altijd garant voor een hoop adrenaline. Door elk adertje, binnen of buiten de grootste festivaltent van Lowlands, wisten zij dit te laten kolken. Op 16 maart 2019 staat de band in AFAS Live. Dat is dan wel een stuk kleiner dan de Alpha, hun energie zal er niet minder om zijn. Gaat dat wel passen?

Tickets De Staat

Seasick Steve (Once In A Blue Moon Festival 2018)

Dat de carrièreloop van Seasick Steve iets anders bleek te zijn dan jarenlang is volgehouden, deed niet af aan zijn populariteit, zo bleek op het nieuwe Americana/Roots festival Once In A Blue Moon. Dat begrijpen we wel, want zijn bluesrock en humor zijn altijd garantie voor een sfeervol optreden. Ga die sfeer meemaken in de Melkweg op 26 november.
Tickets Seasick Steve

Foto: Ben Houdijk

Oscar and the Wolf (Pinkpop 2018)

Wanneer er een catwalk aanwezig is op één van zijn optredens, is zanger Max Colombie altijd nog net wat meer in zijn element dan hij normaal al is. Dat was op zijn Pinkpop optreden van dit jaar duidelijk zichtbaar. Er werd geflaneerd, er waren glitters, er was vuurwerk. Deze ingrediënten – en natuurlijk de catwalk – verwachten wij ook zeker terug tijdens de band zijn eerste Ziggo Dome show op 24 november.

Tickets Oscar and the Wolf

MGMT (Down The Rabbit Hole 2018)

Down The Rabbit Hole kon qua weer geen beter jaar uitkiezen om de Hotot, de grootste tent van het festival, om te toveren in een open stage. In de ontstane festivalweide kwam de psychidelische electropop nóg beter tot zijn recht, zo was te zien aan het publiek. Zonder twijfel een net zo warm feestje vindt op 10 december plaats in TivoliVredenburg.
Tickets MGMT

Foto: Bibian Bingen via 3voor12

Suicidal Tendencies (Into The Grave 2018)

Al sinds 1980 rent en springt de zanger van Suicidal Tendencies het hele podium over en maakt de band een grote indruk. De Amerikaanse thrashmetal- en hardcorepunkband vroeg het publiek op Into The Grave om niet klakkeloos de menigte te volgen. Daar bleek het publiek geen gehoor aan te geven; de band krijgt ze volledig mee die middag. Een hele bak lekkere herrie en bergen energie kun je weer verwachten tijdens hun optreden op The Sound of Revolution op 2 en 3 november.
Tickets The Sound of Revolution (met o.a. Suicidal Tendencies)

Joost (A Campingflight To Lowlands Paradise)

Zondag rustdag? Niet op Lowlands. Zo vonden velen, want niet alleen de X-Ray ontplofte, ook buiten de bunker werd flink erop los gesprongen en gemoshpit. Ook Joost zelf doet mee en moet aan het einde van zijn optreden letterlijk stoom afblazen en op adem komen. Gelukkig staat hij inmiddels weer te trappelen om samen met Donnie een verrassend energieke show te geven op 2 december. Een grote verrassing begint al met de locatie: het Koninklijk Theater Carré.

Tickets Donnie & Joost

Foto’s: Ben Houdijk

Snow Patrol (Pinkpop 2018)

Terug van weggeweest, woorden die wel op zijn plek zijn voor deze band op Pinkpop dit jaar. Na een jarenlange stilte moet het voor een band als Snow Patrol zenuwslopend zijn om weer op een grote stage als de mainstage van Pinkpop te staan. Gelukkig blijkt al snel dat ze nog niet zijn vergeten. Alle hits van jaren geleden worden nog steeds woord voor woord meegezongen en de jarige zanger Gary Lightbody wordt zelfs nog getrakteerd op een Lang Zal Hij Leven door het publiek. Een beter voorproefje voor hun show op 19 januari in Ziggo Dome konden ze niet hebben.
Tickets Snow Patrol

Help! Mijn favo act ziet er niet tussen

Het festivalseizoen 2018 stond weer bol van de goede optredens en wat je hierboven ziet is slechts een greep uit het aanbod wat terugkomt (en waar nu – as we typ – nog tickets voor verkrijgbaar zijn, ook niet onbelangrijk). Check onze site om te zoeken naar jouw favoriete festivalartiest van 2018, of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste aankondigingen. Allebei mag natuurlijk ook.