Muziek

10 voor 2020: Harry Styles, Kendrick Lamar & meer

In 10 voor 2020 bespreken we de concerten voor 2020 waar wij nu al reikhalzend naar uitkijken...

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

Concerten zijn populairder dan ooit in ons land, zo bleek uit recent onderzoek van het CBS. En artiesten vinden dat ook, want ze blijven komen naar ons kleine landje. 2019 kende vele hoogtepunten, zoals Ticket of the Year-winnaar Marco Borsato in De Kuip, John Mayer in de Ziggo Dome en P!nk op het Malieveld en in de Johan Cruijff Arena. Ook in 2020 komen er weer veel toffe artiesten naar Nederland en dus sommen wij de leukste concerten van het komende jaar voor je op.

Liam Gallagher (7 februari, Ziggo Dome)

”The greatest comeback since Jesus”. Zo omschreef ex-Oasis-frontman Liam Gallagher zijn eigen terugkeer naar de popmuziek. De controversiële zanger ging na het stoppen van Oasis verder met zijn andere band Beady Eye. Dit avontuur verliep niet heel succesvol, dus besloot Liam het na een pauze solo te proberen. En met succes, want zijn platen As You Were en Why Me? Why Not. werden lovend ontvangen en gaven de fans weer het echte Oasis-gevoel met hits als Wall Of Glass en Shockwave. In 2018 stond hij nog in AFAS Live en veranderde de zaal in een klein stukje Manchester. Nu gaat Gallagher een stapje groter, want in februari staat hij in de Ziggo Dome en het belooft wederom een ouderwets Brits feestje te worden.

Liam Gallagher - Once (MTV Unplugged) | MTV Music

Stormzy (22 februari, AFAS Live)

Grimekoning Stormzy bracht deze maand zijn nieuwe album H.I.T.H. uit, oftewel Heavy Is The Head. Op de cover staat de rapper met een kroon op en een Union Jack-vest in zijn handen. Met de titel en de cover lijkt Stormzy zichzelf ook wel een koning te vinden. En terecht, want hij levert een uitstekend tweede album af, met features van o.a. Ed Sheeran, H.E.R. en Burna Boy. Bovendien schreef hij geschiedenis door als eerste grime-artiest ooit Glastonbury te headlinen – en dat op pas 26-jarige leeftijd. Eind februari staat Stormzy in AFAS Live met zijn H.I.T.H. Tour.

Stormzy - Blinded by Your Grace, Pt. 2 (Glastonbury 2019)

Harry Styles (6 mei, Ziggo Dome)

Bijna alle oud-One Directioners hebben inmiddels een soloproject, maar geen is zo succesvol als die van Harry Styles. De 25-jarige Brit bracht deze maand zijn tweede album Fine Line uit als opvolger van zijn naamloze debuutalbum. De recensies waren lovend, met name over hits als Watermelon Sugar en Lights Up. Styles doet lekker zijn eigen ding op de plaat en experimenteert er op los: van blues naar pop. In mei komt hij z’n nieuwe nummers live laten horen in de Ziggo Dome.

Harry Styles - Lights Up in the Live Lounge

Dua Lipa (7 mei, Ziggo Dome)

Nadat Dua Lipa in 2017 haar debuutalbum uitbracht rees haar ster snel en deze is voorlopig nog niet gestopt. Ze ging op een grote tour waarmee ze onder andere Lowlands aandeed, maar vervolgens werd het een tijdje stil rond de popprinses. Inmiddels heeft ze de eerste single van haar tweede album uitgebracht: Don’t Stop Now. Een funky disconummer dat toch anders is dan je gewend was van Dua. Haar nieuwe album Future Nostalgia verschijnt in 2020. Hopelijk voor 7 mei, want dan staat de Brits-Kosovaarse zangeres in de Ziggo Dome!

Dua Lipa: Don't Start Now

Tyler, The Creator (8 juni, AFAS Live/5 juli, Down The Rabbit Hole)

Rapper, ontwerper, regisseur en producer: Tyler, The Creator is het allemaal. Sinds het stoppen van hiphopcollectief Odd Future heeft Tyler zich ontwikkeld tot een waar multitalent. En dat is niet alles, want daarnaast host de rapper ook nog eens zijn eigen festival Camp Flog Gnaw. Toch blijft muziek zijn voornaamste bezigheid en gelukkig maar, want met zijn nieuwste album Igor maakte Tyler volgens velen de beste hiphopplaat van 2019. Tickets voor zijn show in AFAS Live op 8 juni waren dan ook gelijk weg. Maar geen paniek als jij ernaast greep, want Tyler komt op 5 juli ook naar Down The Rabbit Hole!

Tyler, The Creator: NPR Music Tiny Desk Concert

Red Hot Chili Peppers (19 juni, Pinkpop)

Een aantal weken geleden maakte Pinkpop hun eerste headliner bekend: Red Hot Chili Peppers. Een geweldige naam natuurlijk, maar je zou toch kunnen twijfelen om te gaan – ze stonden er immers drie jaar geleden ook. De terugkeer van legendarische gitarist John Frusciante moet echter alle twijfel hebben weggenomen. Met Frusciante erbij kan Pinkpop zich opmaken voor een fantastische show in 2020. En By the Way, bassist Flea onthulde laatst in een interview dat er een nieuw album aan zit te komen – dus wie weet nemen ze nieuwe muziek mee!

Red Hot Chili Peppers - Can't Stop - Live at Slane Castle

Kings of Leon & Snow Patrol (26 juni, Zuiderpark)

Het lijkt een nieuwe trend te worden: dubbelconcerten. Nadat eerder al bekend werd dat Within Temptation en Evanescence samen op tour gaan, kwam deze maand naar buiten dat Kings of Leon en Snow Patrol samen een show gaan geven in Den Haag. Twee topbands op één avond dus! Kings of Leon is natuurlijk bekend van de hits Use Somebody en Sex On Fire en Snow Patrol scoorde met Chasing Cars en Just Say Yes. Beide bands hebben al een tijdje geen nieuw werk uitgebracht (behalve Snow Patrol’s Reworked), dus wie weet komen ze met nieuw materiaal naar de Hofstad.

Kings Of Leon - Knocked Up (Live from iTunes Festival, London, 2013)

Kendrick Lamar (12 juli, WOO HAH!)

Zijn show in de Ziggo Dome was één van de beste van 2018 en het bijbehorende album DAMN. werd overladen met prijzen. Twee jaar later is daar dan eindelijk de terugkeer van Kung Fu Kenny, oftewel Kendrick Lamar. Hiphopfestival WOO HAH! heeft hem weten te strikken voor de editie van 2020, waarmee ze hun droomheadliner binnen hebben. Hopelijk komt Kendrick, die als eerste rapper ooit de Pulitzer Prize won, in 2020 ook met een nieuw album. Dat zou zijn afsluitende WOO HAH!-show in juli helemaal mooi maken.

Kendrick Lamar - DNA./HUMBLE.

Billie Eilish (13 juli, Ziggo Dome)

De grote ster van 2019 was natuurlijk Billie Eilish. Haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? kwam uit en deze kwam in veel jaarlijstjes als nummer één terug. Ze kreeg zelfs een upgrade naar de Alpha op Lowlands, omdat ze zo snel gegroeid was qua populariteit. Met haar bijzondere stijl scoorde ze hits met o.a. bad guy en bury a friend. Nu komt ze in 2020 met haar eerste grote wereldtournee en daarbij doet ze ook de Ziggo Dome aan, die ze binnen enkele minuten uitverkocht. Voor diegenen die er niet bij kunnen zijn: check hieronder haar fenomenale Lowlands-set.

Pearl Jam (22 & 23 juli, Ziggo Dome)

Eén van de grootste rockbands aller tijden komt binnenkort weer naar Nederland: Pearl Jam! De band, onder leiding van Eddie Vedder, was in de jaren 90 samen met Nirvana en Soundgarden een pionier binnen de grunge. Inmiddels zijn we jaren verder en heeft de band een oeuvre opgebouwd waar je u tegen zegt. Alleen bands als Pearl Jam kunnen daarom touren zonder een nieuw album uit te brengen. Ze verkochten hun twee shows dan ook in mum van tijd uit, waardoor veel fans ”Why, why, whyyyyy” geschreeuwd zullen hebben tijdens de verkoop. Het geeft alleen maar aan hoe onverminderd populair de band na al die jaren nog steeds is.

Er zijn nog tickets!

Na het lezen van dit lijstje zin gekregen om naar één van deze concerten te gaan? Check dan onze site, want voor de meeste shows zijn nog tickets verkrijgbaar! Klik op de link om tickets te scoren:

Volg trouwens ook onze Spotify-playlist Just Announced, waar je de beste nummers van de nieuwste concerten kan checken.