Muziek

Even vooruitkijken: Kodaline, Kendrick Lamar, Our Planet en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, in ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Woensdag 5 oktober – Hot Chip

Een avond dansen met Hot Chip in TivoliVredenburg.

In de afgelopen drie jaar heeft synthpopband Hot Chip twee albums uitgebracht en ze staan te popelen om ze te laten horen aan hun fans. Zo kwam het album A Bath Full of Ecstasy in 2019 uit. Bij dit unieke album werkte de band voor het eerst samen met producers die niet zelf in de band zitten. Door deze externe invloeden is de muziek dan ook anders dan dat je gewend bent van de groep. In 2022 brachten ze hun volgende album Freakout/Release uit, waarbij de opgekropte energie door de pandemie van het album spat. Het vijftal kan dan ook niet wachten om beide albums te spelen tijdens hun tour.

Ben je benieuwd hoe deze nieuwe albums live klinken? Er zijn nog tickets beschikbaar voor hun show in Utrecht!

Hot Chip - Down (Official Video)
Hot Chip – Down

Donderdag 6 oktober – Álvaro Soler

Een zomergevoel in oktober? Dat kan bij Álvaro Soler in Tilburg!

De herfst is al begonnen, maar met zomerhitjes zoals Sofia en Magia van zanger Álvaro Soler, voelt het plotseling weer warm aan in poppodium 013. De Spaanse popzanger begon goed in 2015 met zijn carrière als zanger. Zo had hij gelijk al een zomerhit te pakken met het nummer El Mismo Sol en kreeg hij talloze awards voor zijn muziek. In 2021 bracht hij zijn album Magia uit, waarna hij meer dan een jaar een pauze nam. Nu is hij eindelijk weer terug met nieuwe muziek én een tour!

Voor deze zomerse avond in 013 zijn er nog tickets beschikbaar. Als fan van Spaanse muziek kan je dit niet missen!

Alvaro Soler, Topic - Solo Para Ti (Official Music Video)
Álvaro Soler, Topic – Solo Para Ti

Vrijdag 7 oktober – Kodaline

De Ierse rockband komt naar Tilburg met de Our Roots Run Deep Tour.

Aankomende vrijdag staat de alternatieve rockband Kodaline, bekend van nummers zoals All I Want, High Hopes en Brother, in poppodium 013. De tour staat in het teken van hun nieuwe album Our Roots Run Deep, welke op 14 oktober uitkomt. Het gaat hierbij om een live-album dat opgenomen is in het 3Olympia Theatre in Ierland. Bij het album creëert de band een sfeer alsof je zelf bij een liveshow staat. Met 14 nieuwe nummers en drie covers is dit dan ook een album waar de fans naar kunnen uitkijken. Als je deze sfeer in het echt wil meemaken dan kan dat aankomende vrijdag in Tilburg!

Als liefhebber van alternatieve rock kan je deze show dan ook niet missen. Haal hier snel je tickets.

Kodaline - High Hopes (Live)
Kodaline – High Hopes (Live)

Vrijdag 7 oktober & zaterdag 8 oktober – Kendrick Lamar

De Amerikaanse rapper bestormt de Ziggo Dome!

Met veertien Grammy’s op zak is Kendrick Lamar een grootse rapper waar je niet omheen kan. Dat hij deze week twee keer in de Ziggo Dome staat, is dan ook geen verrassing. Het jaar 2022 is een groot jaar voor Kung Fu Kenny. Zo trad hij eerder dit jaar op tijdens de Amerikaanse Super Bowl, met o.a. Dr. Dre en Snoop Dogg. In mei bracht Lamar zijn album Mr. Morale & The Big Steppers uit, wat veel lovende recensies kreeg. Met dit album gaat de rapper op tour door heel Europa, waarbij hij deze week de Nederlandse fans blij maakt.

Wil je nog bij één van de shows zijn? De laatste tickets zijn nu te koop.

Kendrick Lamar: Father Time ft. Sampha (Live) – SNL

Zondag 9 oktober – Our Planet Live in Concert

Beleef een muzikale reis om de wereld in AFAS Live.

Our Planet – Live in Concert is een live-uitvoering van de Netflix-documentaire Our Planet. Bij De spectaculaire natuurbeelden uit de film worden ondersteund door prachtige klassieke muziek van een 44-koppig orkest. De beelden worden aan elkaar gepraat door de kenmerkende stem van de Britse bioloog David Attenborough. Deze show is voor elke fan van natuurdocumentaires en klassieke muziek dan ook een fantastisch ervaring waar je bij moet zijn. Alle nettowinst van de show gaat overigens naar het awareness-programma Our Planet van het Wereldnatuurfonds. Met de aankoop van een ticket steun je dus ook een goed doel.

Our Planet - Live in Concert in AFAS Live, Amsterdam
Our Planet – Live in Concert in AFAS Live, Amsterdam

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.