Muziek

5 voor Vrijdag: 5 Seconds of Summer, Shawn Mendes, Khalid en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: 5 Seconds of Summer hebben een nieuwe single om tien jaar jaar bestaan te vieren, Shawn Mendes brengt uit het niets een nieuw nummer uit, Ed Sheeran en Elton John hebben een vroeg kerstcadeau voor je, Khalid laat nieuwe muziek horen en de band Gabriels brengt hun tweede EP uit.


5 Seconds of Summer viert tien jaar bestaan met nieuw nummer

Australische band 5 Seconds of Summer bestaat dit jaar tien jaar en dat wordt gevierd. De bandleden brachten vandaag een nieuw nummer uit, genaamd 2011. Het nummer wordt vandaag tijdens een speciale show uitgebracht ter ere van elke ervaring, les en persoon die ze zijn tegen gekomen in de afgelopen tien jaar.

This year we’re celebrating 10 years of 5 seconds of summer. Singlehandedly the best 10 years of our lives. So to honor every experience, lesson and person we’ve encountered we decided to make The 5 Seconds of Summer show. Something that captures the pursuit of creation, the love of the relationship we have with our fans and the endless boundary of what it means to be in a band. Above all else we were once again rediscovering how beautiful it is to be able to share our story together.

5 Seconds of Summer

5 Seconds of Summer gaat in 2022 op tour. Op 19 april staan ze in AFAS Live in Amsterdam en op 22 april in RTM Stage in Rotterdam Ahoy.

5 Seconds of Summer - 2011 (Official Visualizer)

Shawn Mendes brengt onverwachts een nieuw nummer uit

Canadese singer-songwriter Shawn Mendes schokte heel Twitter op dinsdagmiddag. De zanger kondigde uit het niets aan dat dat hij op woensdag een nieuw nummer uit zal brengen. De single It’ll Be Okay gaat over een gebroken hart, iets waar iedereen zich wel in kan vinden. Of Shawn Mendes het nummer live gaat zingen tijdens zijn aankomende Europese tour is nog maar de vraag, maar we kunnen altijd hopen. Er zijn nog tickets voor zijn shows in Ziggo Dome in Amsterdam in april 2022.

Shawn Mendes - It'll Be Okay (Lyric Video)

Kerst komt vroeg dit jaar met Ed Sheeran en Elton John

Nadat Ed Sheeran in oktober tijdens zijn bezoek aan NPO Radio 2 al verklapte dat hij samen met Elton John een kerstnummer uit zou brengen, is het nu eindelijk tijd om het cadeautje uit te pakken. Het nummer van de twee Britse zangers genaamd Merry Christmas is een heerlijk kerstnummer wat je nog de hele maand kan draaien om in de kerststemming te komen.

Ed Sheeran & Elton John - Merry Christmas [Official Video]

Khalid brengt een nieuw project uit

Amerikaanse zanger Khalid bracht vandaag nieuwe muziek uit. Na zijn single Scenic Drive kwam vandaag de gelijknamige mixtape uit. Het project bevat samenwerkingen met meerdere artiesten, namelijk Alicia Keys, 6lakc en Ari Lennox. De agenda van Khalid is met dit project een beetje veranderd. Hij zou eerst een album genaamd Everything is Changing uitbrengen, maar heeft aangegeven dat hij dit project veel specialer vond. Het album komt er nog aan, maar eerst genieten we van de nieuwe nummers.


Gabriels komt met de tweede EP van het jaar

Amerikaanse groep Gabriels, bestaande uit Jacob Lusk, Ari Balouzian en Ryan Hope, heeft vandaag een tweede EP uitgebracht genaamd Bloodline. De titelsong van de EP is te beschrijven als retro en toch tijdloos. Eerder dit jaar bracht de groep de EP Love & Hate in a Different Time uit, welkepositief werd ontvangen. De groep wordt de soulontdekking van 2021 genoemd, was te zien bij de Amerikaanse talkshow Jimmy Kimmel Live en staat aankomende zomer op Down the Rabbit Hole’.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.