Muziek

5 voor Vrijdag: Khalid, Luis Fonsi, Jade Thirlwall en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met de versoepelingen en het heerlijke weer van afgelopen week kunnen we niet wachten om weer op pad te gaan. Maar eerst bespreken we nieuwe muziek van Khalid en Luis Fonsi, gaat Jade Thirwall aan de slag met haar solocarrière en bestormt Antoon opnieuw de hitlijsten.

Khalid brengt nieuwe release Last Call uit

De Amerikaanse singer-songwriter Khalid heeft nieuwe muziek uitgebracht in de vorm van zijn nieuwe single Last Call. De 24-jarige, die muziek maakt in het genre R&B en soul, raakte bekend door zijn debuutalbum American Teen in 2017. Hierna creëerde hij al snel een trouwe fanbase op die geen genoeg kunnen krijgen van zijn muziek. Beluister zijn nieuwe track hieronder.

Khalid - Last Call (Official Video)
Khalid – Last Call

Jade Thirlwall aan de slag met soloalbum

De 29-jarige zangeres Jade Thirlwall, bekend van de groep Little Mix, heeft een contract getekend bij RCA Records. Nadat de meidengroep een pauze aankondigde na 10 jaar van optreden, gaan de meiden hun ieder hun eigen weg op. Toch zeggen ze niet uit elkaar te zijn en Little Mix echt even op pauze te zetten. Wanneer we de eerste muziek van Jade kunnen verwachten is nog niet bekend.

Little Mix - No (Official Video)
Little Mix – No

Luis Fonsi terug met nieuw album Ley De Gravedad

Luis Fonsi kennen we allemaal van zijn megahit Despacito, maar ook hits als Vacaciones en Échame La Culpa zijn niet meer weg te denken bij de radiostations. De Puerto Ricaan laat iedereen dansen met zijn heerlijke latin popmuziek. Na zijn laatste album VIDA uit 2019, is hij nu terug met zijn nieuwe album Ley De Gravidad. De plaat telt 16 nummers met verschillende samenwerking met onder andere Nicky Jam en Cali Y El Dandee. Perfect om dit weekend aan te zetten met het lekkere weer.

Luis Fonsi – Ley De Gravedad

Antoon bestormt de hitlijsten met Hallo en Hotelschool

Dat Antoon zich al langer bezighoud met het maken van muziek is geen geheim, maar we leerde de 20-jarige past echt kennen met zijn hit Hyperventilatie. Vorige week bracht hij zijn nieuwe EP Heilig Water uit, waarmee hij de hitlijsten overneemt. Momenteel staat hij namelijk met maar liefst drie nummers in Spotify’s Top 50 van Nederland. De eerste twee plekken van de lijst worden ingenomen door Hallo en Hotelschool, afkomstig van zijn nieuwe EP. Op de vijfde plaats staat het nummer Vluchtstrook, in samenwerking met Kris Kros Amsterdam en Sigourney K dat vorig jaar werd uitgebracht.

Antoon - Hotelschool
Antoon – Hotelschool

Hoewel zijn soloshows razendsnel uitverkopen, zijn er nog wel kaarten voor het festival Vestrock (3, 4 en 5 juni), waar de zanger ook zijn entree zal maken.

Duncan Laurence, Suzan en Freek, Donnie en Fresku uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Vrijheid

Deze artiesten zullen op Bevrijdingsdag per helikopter van festival naar festival worden gevlogen. Na twee edities die er iets anders uitzagen vanwege corona, zullen de festivals er dit jaar weer als vanouds uitzien. Ook zullen de artiesten zich, naast de optredens, bezighouden met verhalen over vrijheid of het gebrek daaraan. Zo spraken Suzan en Freek met vluchtelingen op Lesbos en in Athene, onderzocht Duncan Laurence samen met historicus Klaus Müller hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel te zijn van de lhbtiq+-gemeenschap, schrijft Fresku een nummer over vrijheid en organiseert Donnie een maaltijd met mensen die een bijzonder verhaal hebben rondom vrijheid.

Nog een mooie tip: Donnie staat op 30 april staat hij in AFAS Live met zijn grootste eigen show tot nu toe! Met gasten als Willie Wartaal, René Froger en Frans Duijts gaat het een heel mooi feestje worden. Tickets voor zijn show zijn nu te koop.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.