Muziek

5 voor Vrijdag: Billie Eilish, Muse, HAIM en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Billie Eilish bracht bijvoorbeeld gisteren twee akoestische nummers uit, Muse gaf een nieuw voorproefje op het aanstaande album en HAIM nodigde een bijzondere gast uit op het podium in Londen.

The Kooks brengen 10 Tracks to Echo in the Dark uit

De indierockers van The Kooks zijn terug. De Britten, die in 2006 doorbraken met hun hitalbum Inside In / Inside Out, hebben vandaag hun zesde album 10 Tracks to Echo in the Dark uitgebracht. Met het album gaat de band meer de popkant op, wat goed terug te horen is in de zomerse single Cold Heart. Beluister het album hieronder.

Binnenkort speelt The Kooks overigens ook in Nederland. In augustus staan ze op Lowlands en op 17 februari 2023 speelt de band in AFAS Live om de 15e verjaardag van hun debuutalbum te vieren. Tickets zijn nu te koop.

The Kooks – 10 Tracks to Echo in the Dark

I Love Life, Thank You van Mac Miller verschenen op streamingdiensten

De zesde mixtape van de in 2018 overleden rapper Mac Miller is vandaag op de streamingdiensten verschenen. De mixtape, die in 2011 uitkwam, werd oorspronkelijk nog uitgebracht voor zijn debuutalbum Blue Slide Park. Op de mixtape staan samenwerkingen met o.a. Talib Kweli en Sir Michael Rocks. Eerder verscheen zijn nog niet eerder uitgebrachte mixtape Faces al postuum. Bekijk de video van de titeltrack hieronder.

Mac Miller - I Love Life, Thank You
Mac Miller – I Love Life, Thank You

HAIM nodigt Taylor Swift uit op podium in Londen

Londense fans van HAIM konden hun geluk niet op gisteren bij het optreden van de band uit Los Angeles in The O2 Arena. Niemand minder dan Taylor Swift verscheen namelijk op het podium. Swift heeft een feature op het nieuwste album van de Amerikaanse band, die recent nog hoge ogen gooide op Down The Rabbit Hole, en dus speelde ze haar stuk van Gasoline mee. Bekijk de beelden hieronder van een fan op Twitter.

Muse komt met nieuwe single Kill Or Be Killed

De Britse band Muse heeft vandaag hun nieuwe single Kill Or Be Killed uitgebracht. Het nummer is het vierde voorproefje op het aanstaande album Will Of The People. Veel fans hebben het liedje overigens al live kunnen horen, aangezien het deze festivalzomer onderdeel uitmaakte van de setlist. Nu kunnen ook andere fans dus genieten van de studioversie. Het negende album van Matt Bellamy en co. wordt op 29 augustus verwacht. Beluister de nieuwe en andere singles hieronder alvast.

Muse – Kill Or Be Killed

Billie Eilish gaat akoestisch op Guitar Songs

Fans die bij de show in Ziggo Dome waren afgelopen juni, moet het al zijn opvallen. Billie Eilish speelde hier namelijk een onuitgebracht nummer. Nu kan de rest van de wereld ook genieten van deze track. TV, zoals het nummer heet, is samen met The 30th uitgebracht onder de noemer Guitar Songs. De positieve reacties op het nummer tijdens haar tour, zorgde ervoor dat ze TV zo snel mogelijk wilde uitbrengen. Beluister ‘m hieronder.

Billie Eilish - TV (Official Lyric Video)
Billie Eilish – TV (Official Lyric Video)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.