Muziek

5 voor Vrijdag: DI-RECT, BLACKPINK, Carly Rae Jepsen en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week nieuwe muziek van BLACKPINK, Fred again.. en Carly Rae Jepsen.

BLACKPINK na twee jaar terug met nieuw album BORN PINK

Het is twee jaar geleden sinds BLACKPINK hun vorige album, met de naam THE ALBUM, uitbracht. In de tussentijd hebben drie van de vier leden solomuziek uitgebracht, maar nu was het weer echt tijd voor een album met de hele groep. Het nieuwe album, genaamd BORN PINK, heeft in totaal acht nummers waarvan de single Pink Venom (inclusief muziekvideo met meer dan 300 miljoen weergaven) al eerder was uitgekomen. Ook is er vandaag een nieuwe muziekvideo uitgekomen van het nummer Shut Down.

Vanochtend ging de ticketverkoop van BLACKPINK in Ziggo Dome live, maar het was binnen no-time uitverkocht. Tickets gemist? Meld je nu aan voor de wachtlijst.

BLACKPINK – BORN PINK

DI-RECT haalt herinneringen op uit de 90’s

Herbeleef de 90’s met het nieuwe nummer van DI-RECT 90s Kid. Leadzanger Marcel Veenendaal gaf aan dat de band al in 2016 was begonnen met het maken van deze single. Na een lange tijd in de studio en het maken van verschillende beats en riffs is de single geworden zoals hij nu is. Het nummer gaat, zoals de naam al zegt, over opgroeien in de 90’s. De bandleden hopen met deze singles het nineties-vuur aan te wakkeren bij luisteraars.

DI-RECT – 90s Kid

Fred again.. heeft nieuwe single Danielle (smile on my face) uitgebracht

Fred again.. heeft deze week zijn nieuwe single uitgebracht op alle streamingdiensten. En daar houdt het niet op, want eerder kondigde hij al zijn nieuwe album Actual Life 3 (1 January – 9 September 2022) én een Europese tour aan. Dit nieuwe album is onderdeel van zijn albumreeks Actual Life, waarbij alle albums een persoonlijk verslag zijn van wat hij meemaakt in het dagelijkse leven.

Als je nu al enthousiast bent voor het album en Fred again.. graag live wil horen kan je volgende week vrijdag om 10:00 tickets te halen voor zijn show in AFAS Live, Amsterdam.

Fred again.. - Danielle (smile on my face) [Visualiser]
Fred again.. – Danielle (smile on your face)

Roxeanne Hazes covered IJskoud van Nielson

In het nieuwe EP van Nederlandse zangeres Roxeanne Hazes staan verschillende covers die ze gezongen heeft op het programma Beste Zangers. Zo heeft ze nummers gezongen van Nielson, Jaap Reesema en andere Nederlandse artiesten. Vele mensen waren lovend over hoe Roxeanne de uitgekozen nummers in het programma zong met veel emotie. De covers zijn nu te bewonderen op verschillende streamingdiensten.

Voor de echte fan is Roxeanne Hazes ook live te horen in het Beste Zangers Live concert in Rotterdam Ahoy en met haar eigen concert in Patronaat, Haarlem.

Roxeanne Hazes – Beste Zangers 2022

Carly Rae Jepsen komt met nieuwe single Talking to Yourself

Popzangeres Carly Rae Jepsen heeft een nieuwe single uitgebracht genaamd Talking to Yourself. De single is onderdeel van het album THE LONELIEST TIME dat op 21 oktober uitkomt. In het album gaat de zangeres dieper in op haar fasinatie met eenzaamheid. Zo geeft ze aan dat eenzaamheid zelfs mooi kan zijn wanneer je er anders naar kijkt. Naast Talking to Yourself is de single Beach House ook onderdeel van het album.

Carly Rae Jepsen - Talking To Yourself (Official Visual)
Carly Rae Jepsen – Talking to Yourself

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.