Muziek

Even vooruitkijken: DI-RECT, Roxeanne Hazes en meer

We hebben op het Ticketmaster Blog een rubriek genaamd “Even vooruitkijken” met alle evenementen van aankomende week.


Maandagen zijn voor iedereen zwaar. Het weekend is voorbij en je moet weer aan de slag. Daarom hebben we een rubriek genaamd “Even vooruitkijken”, zodat maandagen iets makkelijker worden. Hoe je maandag er ook uitziet, hier zijn de negen evenementen van deze week waar je lekker naar vooruit kan kijken.


Even opletten!

Voor al deze evenementen heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit betekent: een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud, die je bij de ingang kunt tonen via de CoronaCheck-app.


Donderdag 21 oktober – Foxlane + POM / Ares

Foxlane + POM in de Melkweg

Indiebands Foxlane en POM staan op donderdag samen in de Melkweg in Amsterdam. De twee bands hebben beiden recent een album uitgebracht en vieren dit met een concert. Om 19:30 begint Foxlane op het podium, vanaf 20:45 is POM aan de beurt. Bereid je voor op een avond met explosieve muziek!

Nederlandse rap in Tilburg
Ares - Off The Grid

Ares staat op donderdag in Poppodium 013 in Tilburg. De Nederlandse rapper bracht in januari 2020 zijn zevende album Lotus uit. Inmiddels zijn er een achtste album genaamd Langetermijnvisie en meerdere singles toegevoegd aan zijn discografie. Ares heeft een down-to-earth attitude, wat hem onderscheidend maakt. Zijn melodieuze nummers Off The Grid en Geen Orde bracht hij uit bij zijn recent gelanceerde label 162 Records.

Wil je liever op een vrijdag gaan? Ares staat op 22 oktober in SPOT / De Oosterpoort in Groningen.


Vrijdag 22 oktober – Kiss All Hipsters / Roxeanne Hazes / DI-RECT

Een indie-clubavond in de Melkweg

Op vrijdagavond is het clubavond in de Melkweg! Het dj-collectief van Kiss All Hipsters gaat weer zorgen voor een gezellige avond vol met indie, hiphop, pop en elektronische muziek. Je kan vanaf 19:00 tot middernacht dansen en genieten.

Roxeanne Hazes treedt op in Patronaat
Roxeanne Hazes - Vreemde Voor Mij (Lyric Video)

De 28-jarige Roxeanne Hazes staat op vrijdag in Patronaat in Haarlem. De zangeres is inmiddels ver in haar eigen carrière en werkt met plezier aan haar tweede album. Tijdens het concert kan je haar kwetsbare en eerlijke muziek live horen, en misschien af en toe een traantje wegpinken.

DI-RECT viert 20 jaar bestaan in Ahoy
DI-RECT - NIGHTCRAWLER

De Nederlandse band DI-RECT komt naar Ahoy in Rotterdam! De rockband bestaat inmiddels ruim 20 jaar en viert dit groots. “Het wordt een energiek, muzikaal en visueel spektakel waarin al onze hits voorbij komen maar er ook veel ruimte is voor nieuwe muziek.” vertelt zanger Marcel Veenendaal. Met hits als Times Are Changing, Soldier On en Devil Don’t Care kan je je klaarmaken voor een topavond.

Tip! Koop via Ticketmaster je parkeerticket voor dit concert. Dan weet je zeker dat je een parkeerplek hebt.


Zaterdag 23 oktober – Sloper / Luka

Rock met hoofdletter R
Sloper - Struck By Lightning

Rockband Sloper komt naar Poppodium 013 in Tilburg. Na de release van hun eerste album Pulverise gaat de band op tour door Nederland en België. Het muzikale project van de vier leden onderscheidt zich door het hebben van twee drummers, twee zangers en twee gitaristen. Voor de Rockliefhebbers met hoofdletter R is dit een aanrader.

Kan je zaterdag niet? Sloper staat ook op dinsdag 26 oktober in de Melkweg.

Een kleurrijke avond in Metropool
Luka - Lost Today / Found Tomorrow (official video)

Luka, geboren in Kaapstad, is opgegroeid in Rotterdam en is een muzikaal wonder. De singer-songwriter schrijft muziek waarmee je wereld mooi wordt ingekleurd en ze wordt één van de meest interessante popartiesten in Nederland genoemd. Haar tweede album First Steps of Letting Go uit 2020 toont aan hoe snel Luka al gegroeid is sinds haar eerste album uit 2017. Dit is een concert in Metropool in Hengelo waar je bij wilt zijn.


Zondag 24 oktober – Anneke van Giersbergen / Maaike Ouboter

Bijzonder geluid in de Melkweg
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Hurricane (OFFICIAL VIDEO)

Zangeres Anneke van Giersbergen komt naar de Melkweg. Op zondag staat de rockster met haar 23e album The Darkest Skies Are The Brightest op het podium. Je kan Anneke kennen van de progessieve metalband The Gathering of van het programma De Beste Zangers. Als je je weekend leuk wilt afsluiten met progressieve rock is dit aan aanrader.

Ik word tijdens deze concerten bijgestaan door een paar fantastische muzikanten en er wordt op dit moment al hard gewerkt aan een betoverend mooie lichtshow. Naast songs van het nieuwe album zal de setlist ook een aantal klassiekers bevatten. Ik kijk er zo ontzettend naar uit om jullie weer te zien!

Anneke van Giersbergen
Nieuwe muziek in SPOT Groningen
Maaike Ouboter - Doe Mij Maar Het Verdriet (Lyric Video)

De 29-jarige Maaike Ouboter staat op zondag in SPOT in Groningen. De singer-songwriter die je kan kennen van het nummer Dat Ik Je Mis of tv-programma De Beste singer-songwriter van Nederland. Op 19 oktober komt haar derde album Harnas Van Glas uit. Je kan tijdens dit concert oude en nieuwe muziek verwachten.

Het is een ode aan het leven en de liefde. En als dat dan eindigt in verdriet, dan toch liever het verdriet dan dat je die liefde nooit hebt gekend.

Maaike Ouboter over haar nieuwe nummer Doe Mij Maar Het Verdriet

Dit was Even vooruitkijken van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.