Muziek

5 voor Vrijdag: Dua Lipa, Robbie Williams en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Justin Bieber, Shawn Mendes, Miley Cyrus, The Rolling Stones en Gorillaz.

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week samenwerkingen tussen Justin Bieber en Shawn Mendes én Miley Cyrus en Dua Lipa, een expositie over The Rolling Stones, een opvallende kerstsingle van Robbie Williams en spelen met de Gorillaz.

Justin Bieber en Shawn Mendes delen nieuwe track Monster

Eindelijk, een samenwerking tussen landgenoten Justin Bieber en Shawn Mendes! Eerder deze week zagen we op social media al een hint naar buiten komen en vandaag is dan ook echt de single, inclusief clip, gelanceerd. In het nummer hoor je van beide heren een gevoelige kant. Het gaat over onzekerheden, fouten maken en op je bek gaan. Doen we allemaal wel eens. Maar maakt je dat een monster?

Shawn Mendes, Justin Bieber - Monster

Miley Cyrus en Dua Lipa gevangen in Prisoner

Een samenwerking waar al langer geruchten en teasers van in de rondte gingen, is die tussen Miley Cyrus en Dua Lipa. Ook deze is vandaag gereleased en heet Prisoner, een nummer wat gaat over het vastzitten in emoties en gedachtes. Dit brengen ze heus niet in een gevoelige ballad, maar meer in een jaren 80 discovibe, zoals we die ook al kennen van Dua Lipa haar Future Nostalgia-album. Over de clip..? Ze eten graag kersen.

💡 Dua Lipa geeft 27 november 2020 een livestream! Tickets scoor je hier.

Miley Cyrus - Prisoner (Official Video) ft. Dua Lipa

The Rolling Stones expositie in Groningen

Hoera, de musea zijn weer open! Dat is goed nieuws voor The Rolling Stones, of eigenlijk voor fans van The Rolling Stones, want die kunnen nu naar Groningen voor een enorme expositie rondom de heren. The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling over de band ooit. De expositie is te zien tot en met zondag 28 februari 2021 in het Groninger Museum.

Coronaproof kerst vieren met Robbie Williams

Een kerstsingle uitbrengen is altijd een goed idee. Met een beetje geluk wordt deze nog jarenlang in elke aanloop naar Kerstmis tig keer gedraaid! Robbie Williams ging echter voor een single die speciaal voor 2020 is gemaakt. Of we deze dus volgend jaar ook nog horen is nog maar de vraag. Of het wordt een goede reminder aan die ene kerst dat alles anders was…

Robbie Williams | Can’t Stop Christmas (Official Lyric Video)

Gorillaz verkrijgbaar als speelgoed

Laten we het na een kerstsingle dan ook maar gelijk over de kerstboom hebben. Bij sommigen van jullie staat die immers al, maar: liggen er al cadeautjes onder? Bij diehard Gorillaz-fans kun je in ieder geval niet meer stuk als je ze speelgoed geeft. Hun favoriete bandleden 2D, Russel Hobbs, Murdoc Niccals en Noodle verschijnen namelijk op de markt als heuze speelgoedpoppetjes van maar liefst 33 centimer lang. De Collector Items zijn nu in pre-order te bestellen via deze webshop.

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!