Muziek

5 voor Vrijdag: girl in red, Louis Tomlinson, blink-182 en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week nieuwe muziek van Louis Tomlinson, Maan en girl in red.

Louis Tomlinson brengt een nieuwe single uit en kondigt een tour aan

De Britse singer-songwriter Louis Tomlinson heeft het er maar druk mee, want vandaag heeft hij zijn nieuwe nummer Out Of My System uitgebracht en zijn Europese tour aangekondigd! De tour is vernoemd naar het album Faith In The Future, welke 11 november uitkomt. Het album heeft 14 tracks, waarbij de single Bigger Than Me al eerder was uitgekomen. Tomlinson is dan ook enthousiast om zijn nieuwe muziek aan iedereen te laten horen. De tour begint in 2023, waarbij hij heel Europa doorgaat om al zijn fans te zien.

Op zondag 15 oktober 2023 komt Louis naar Amsterdam in Ziggo Dome. De ticketverkoop begint vrijdag 21 oktober om 10:00 uur.

Louis Tomlinson - Out Of My System (Official Lyric Video)
Louis Tomlinson – Out Of My System

blink-182 weer herenigd met gitarist Tom DeLonge

Als echte blink-182-fan kan het geluk niet op nu gitarist Tom DeLonge terug is in de band. In 2015 verliet de medeoprichter de Amerikaanse punkrockgroep omdat hij andere interesses had waar hij zich op wilde focussen. In die tijd nam Matt Skiba het stokje van hem over. Nu, zeven jaar later, is het originele trio weer bij elkaar. In een Instagram-bericht aan Matt Skiba geeft Tom aan dat hij door de ziekteperiode van bassist Mark Hoppus aan het denken werd gezet over zijn toekomst met de band. Ook bedankte hij Matt voor zijn bijdrage aan blink-182. De reünie van de drie leden wordt groots gevierd. Zo hebben ze een tour aangekondigd waarbij ze veel werelddelen bezoeken. Ook hebben ze vandaag een nieuwe single uitgebracht, EDGING.

Ben je fan van de rockband en kan je niet wachten om ze weer samen te zien? Op 8 oktober 2023 komen ze naar Ziggo Dome. Tickets gaan aankomende maandag 17 oktober om 10:00 uur in de verkoop.

blink-182 - EDGING (Official Audio)
blink-182 – EDGING

Oktober staat voor de fans in het teken van girl in red

De Noorse singer-songwriter girl in red staat bij veel muziekfans bekend om haar nummer we fell in love in october, waarbij ze zingt over haar relatie met een meisje. Voor veel vrouwelijke fans staat oktober dan ook in het teken van hun relaties. En dat weet de artiest maar al te goed! Zo postte ze al eerder op Instagram meerdere foto’s van een rode trui (die het meisje in de muziek video van we fell in love in october aanheeft) op verschillende plekken. En vandaag heeft ze een nieuw nummer uitgebracht, genaamd October Passed Me By. Het nummer gaat over haar relatie met een bijzonder persoon die een grote invloed heeft gehad op haar leven.

Op 5 april 2023 staat girl in red in AFAS Live. Het evenement is uitverkocht, maar er zijn nog enkele doorverkooptickets beschikbaar.

girl in red - October Passed Me By (Short Film)
girl in red – October Passed Me By (Short Film)

Tove Lo brengt nieuw album Dirt Femme uit

De Zweedse zangeres Tove Lo is terug met haar vijfde studio-album! Het album is dan ook iets waar ze heel blij mee is. Ze heeft zelf meegeschreven aan het hele album en heeft deze uitgebracht onder haar eigen label Pretty Swede Records. Daarnaast heeft ze samengewerkt met verschillende andere artiesten zoals Channel Tres, First Aid Kit en SG Lewis. Verder staan de nummers op het album in het teken van de liefde, haar eigen vrouwelijkheid en is het vooral een heel persoonlijk album.

Momenteel is haar show in de Melkweg, Amsterdam uitverkocht, maar houdt de evenementenpagina in de gaten voor eventuele doorverkooptickets.

Tove Lo – Dirt Femme

Maan is terug met een persoonlijk album over haar leven

Leven is het tweede album na haar debuutalbum Onverstaanbaar van de Nederlandse zangeres Maan. Maan beschrijft het album als een soort dagboek, waarbij elk nummer gaat over iets wat ze in haar eigen leven heeft meegemaakt. Het is dan ook een erg persoonlijk album, waarbij ze stilstaat bij haar leven, maar het tegelijkertijd ook viert. Verder gaat de 25-jarige ook muzikaal een andere richting op. Zo werkt ze in het album ook samen met andere artiesten zoals De Jeugd Van Tegenwoordig en Fresku. De zangeres is dan ook enthousiast over haar nieuwe album en laat ze weten dat ze uitkijkt naar haar show in Ziggo Dome.

Benieuwd naar hoe dit nieuwe album live klinkt? Haal dan snel tickets voor haar show in Ziggo Dome op 16 december.

Maan – Leven

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.