Muziek

5 voor Vrijdag: BROCKHAMPTON, Bruce Springsteen, Bente en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week: een coveralbum van Bruce Springsteen en nieuwe albums van Louis Tomlinson en Bente.

Bruce Springsteen maakt een coveralbum vol met soulklassiekers

Rocklegende Bruce Springsteen blijft graag bezig en dat is te merken! Vandaag heeft hij zijn 21e studio-album uitgebracht, genaamd Only the Strong Survive. Het nieuwe album bestaat uit covers van soulklassiekers als Someday We’ll Be Together van The Supremes en Nightshift van The Commodores. Ook minder bekende soulnummers, maar wel persoonlijke favorieten van Bruce, zoals Western Union Man van Jerry Butler, staan op het album. Met 15 verschillende soulnummers is dit dan ook een album waar Springsteen een hele andere kant van zichzelf laat zien.

In mei en juni van 2023 komt Bruce Springsteen naar Nederland. Momenteel zijn er geen tickets beschikbaar, maar blijf de pagina in de gaten houden voor doorverkooptickets van andere fans!

Bruce Springsteen - Nightshift (Official Video)
Bruce Springsteen – Nightshift

Louis Tomlinson brengt album Faith In The Future uit

Faith In The Future is het tweede solo-album van de Britse zanger Louis Tomlinson, nadat One Direction besloot een pauze te nemen. In 2020 bracht hij zijn debuutalbum Walls uit, wat uiteindelijk belandde op nummer 9 in de Billboard 200. Nu is hij terug met 16 nieuwe nummers, waaronder al eerder uitgebracht singles als Bigger Than Me en Out Of My System. De zanger liet ook weten dat hij dankbaar is dat zijn fans hem de ruimte hebben gegeven om dit album te maken. Zo zegt hij dat dit echt de muziek is die hij zelf wil maken en dat hij zijn hart volgde tijdens het maken van dit album.

Met dit nieuwe album gaat Louis Tomlinson ook op tour door heel Europa. Op 15 oktober 2023 komt hij naar Amsterdam in Ziggo Dome en er zijn nog tickets beschikbaar!

Louis Tomlinson – Faith In The Future (Deluxe)

Begin van het einde met The Ending van BROCKHAMPTON

Eerder dit jaar gaf het hiphopcollectief BROCKHAMPTON al aan dat ze uit elkaar gaan. Frontman Kevin Abstract liet weten dat alle leden nu wat ouder en volwassener zijn en graag hun eigen gang willen gaan. In oktober werd dan ook hun zevende en laatste album, genaamd The Family, aangekondigd. Het album komt 17 november uit, maar vandaag hebben ze al het nummer The Ending uitgebracht. Met de toepasselijke titel reflecteert Abstract op het begin van de band en de vriendschappen. Het nummer is net onder de twee minuten wat zorgt dat de fans snakken naar meer. Gelukkig hoeven ze niet al te lang te wachten.

The Ending - BROCKHAMPTON
BROCKHAMPTON – The Ending

Na tien jaar wachten is dEUS terug met nieuwe muziek

De Belgische rockband heeft lang op zich laten wachten, maar eindelijk is deze week de single Must Have Been New uitgebracht. Het nummer is onderdeel van het nieuwe album How To Replace It dat in februari uitkomt. Naast deze nieuwe muziek laat het vijftal ook weten dat ze vooral heel enthousiast zijn om weer live te spelen. Zo heeft de band ook gelijk een nieuwe tour aangekondigd door verschillende zalen in heel Europa.

dEUS komt ook naar Nederland met twee shows! Op 5 april 2023 bezoeken ze Amsterdam in de Melkweg en op 6 april 2023 komen ze naar Rotterdam in de Maassilo. Tickets zijn nu te koop.

dEUS - Must Have Been New (Official Visualizer)
dEUS – Must Have Been New

Bente heeft haar debuutalbum uitgebracht

De Nederlandse zangeres Bente Fokkens werd bekend als hoofdrolspeelster van de film Kappen! maar tegenwoordig maakt ze ook muziek. Zo heeft ze meegedaan aan The Voice Kids en is ze nu getekend onder het Nederlandse platenlabel Top Notch. Ook heeft ze samengewerkt met zangeres Maan voor het nummer Nee is Nee. Nu is Bente terug met haar eigen muziek en heeft ze haar eerste album Als Ik Met De Wind Kon Dansen uitgebracht. Het album bestaat uit 13 nummers inclusief het al eerder uitgebracht liedje Maak Me Wakker en haar samenwerking met zangeres MEAU Als Geen Ander.

Met dit nieuwe album gaat Bente ook op tour en bezoekt ze verschillende poppodia in Nederland. Haal snel je tickets!

Bente – Als Ik Met De Wind Kon Dansen

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.