Muziek

5 voor Vrijdag: Liam Gallagher, FLEMMING, girl in red en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo kondigt FLEMMING zijn eerste tour aan en brengt Rolf Sanchez zijn debuutalbum uit.

FLEMMING maakt zich klaar voor zijn allereerste clubtour

Amsterdam, Zij Wil Mij en Automatisch: we kunnen de hits van singer-songwriter FLEMMING allemaal uit volle borst meezingen. En met al dat succes kan een eigen tour natuurlijk niet achterblijven. Een droom die voor de 26-jarige sinds afgelopen maandag werkelijkheid is geworden, nadat hij zijn clubtour aankondigt. Eind dit jaar tourt hij het land door en is stilstaan tijdens de show geen optie. Zijn shows in 013 en Melkweg verkochten razendsnel uit, maar er zijn nog tickets voor die in SPOT/De Oosterpoort, Groningen.

FLEMMING - Automatisch (Official video)
FLEMMING – Automatisch (Official video)

Rolf Sanchez brengt zijn eerste album uit

Hoewel we de Dominicaans-Nederlandse zanger al een langere tijd kennen van zijn hits Más Más Más, Pa Olvidarte en Ven Ven, stond er nog geen album op zijn naam. Hier brengt de zanger echter verandering in door vandaag zijn debuutalbum Mi Viaje te releasen. En voor de fans houdt het goede nieuws nog niet op. De 30-jarige zanger staat namelijk 8 oktober 2022 met zijn show Una Noche in AFAS Live, Amsterdam. De tickets voor deze show gaan maandag 30 mei om 10:00 in de verkoop.

Rolf Sanchez – Mi Viaje

Ed Sheeran brengt twee gloednieuwe nummers uit

Ed Sheeran is al enige tijd bezig met zijn +-=÷x Tour en zijn Nederlandse fans staan te popelen om hem 14 en 15 juli te kunnen bewonderen in Johan Cruijff Arena Amsterdam. En voor de fans is er goed nieuws, de zanger brengt namelijk een zogenaamde ‘Tour Edition’ van zijn album = uit. Hier staat onder andere samenwerkingen met Lil Baby en Bring Me The Horizon op én twee gloednieuwe nummers. Enthousiast geworden? Er zijn nog tickets beschikbaar voor zijn show op 14 juli.

Ed Sheeran – = (Tour Edition)

girl in red maakt zich klaar voor haar show in Nederland

Marie Ulven Ringheim, beter bekend als girl in red, moest eerder haar tour uitstellen vanwege stemproblemen. Gelukkig voor haar fans gaat het beter met haar en kondigde ze afgelopen week nieuwe data aan voor haar Engelse en Europese tour. Zo laat ze zelf via een Instagram-bericht het volgende weten:

i’ve had some voice issues this year, so here are the rescheduled US & UK/EU dates ❣️ i’m on total vocal rest, and the recovery is taking a while. i’m meeting a speech therapist next week and doing everything i can to get better!! if you can’t find your rescheduled date, i promise ill make it up to you. miss u and love u.

Onder de data van haar Europese tour zit ook een datum in Amsterdam. Op 5 april 2023 staat de Noorse singer-songwriter in AFAS Live. Tickets zijn nu te koop!

Liam Gallagher brengt derde solo-album uit

We blijven nog even in het straatje van nieuwe muziek, want ook Liam Gallagher (ex-Oasis) heeft een nieuw album uitgebracht: C’MON YOU KNOW. De albumtitel komt zijn Twitter-volgers niet onbekend voor. Liam tweet met regelmaat deze zin. Geniet op de nieuwe plaat van maar liefst 14 nummers en een sound die je van de 49-jarige zanger gewend bent. Hoewel hij in de tussentijd verschillende singles en live albums heeft uitgebracht, dateert zijn laatste album Why Me? Why Not. alweer uit 2019. Hoog tijd dus om van zijn nieuwe muziek te gaan genieten.

Liam Gallagher – C’MON YOU KNOW

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.