Muziek

5 voor Vrijdag: Imagine Dragons, Paolo Nutini, Maan en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de leukste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo brengt Imagine Dragons een dubbelalbum uit, werkt Maan samen met De Jeugd Van Tegenwoordig en keert Paolo Nutini helemaal terug met Last Night In The Bittersweet.

Paolo Nutini brengt Last Night In The Bittersweet uit

Fans hebben lang moeten wachten, maar het moment is eindelijk daar: Paolo Nutini heeft zijn vierde studioalbum uitgebracht! De plaat heet Last Night In The Bittersweet en is de opvolger van Caustic Love uit 2014, waar hits als Iron Sky op stonden. Op het album staan wederom een paar nieuwe pareltjes, zoals de singles Through The Echoes en Shine A Light. Beluister Nutini’s nieuwste werk hieronder en oordeel zelf.

Paolo Nutini – Last Night In The Bittersweet

Naar De Maan met De Jeugd Van Tegenwoordig en Maan

Een bijzondere samenwerking is het wel te noemen. Maan en rapgroep De Jeugd Van Tegenwoordig hebben een nummer uitgebracht. Het liedje heet toepasselijk Naar De Maan en verscheen gisteren op de streamingdiensten.

Maan is zelf al lang fan van de groep achter hits als Sterrenstof en Watskeburt?!: ”Mijn hele generatie is met hen opgegroeid. Ik vind ze keihard, vooral omdat ze zo erg hun eigen pad volgen. Ze zijn de grootste legendes”. Voor De Jeugd is het de eerste nieuwe muziek in tweeënhalf jaar tijd. Check de single hieronder.

Maan & De Jeugd Van Tegenwoordig - Naar De Maan
Maan & De Jeugd Van Tegenwoordig – Naar De Maan

MEAU en Racoon werken samen voor Dans M’n Ogen Dicht

Nog een speciale samenwerking in deze 5 voor Vrijdag: singer-songwriter MEAU en de band Racoon hebben vandaag ook een nummer uitgebracht. De track heet Dans M’n Ogen Dicht en is ook samen geschreven door MEAU en zanger Bart van der Weide en bassist Maarten van Damme van Racoon.

De collab stond al een tijd hoog op het wensenlijstje van MEAU: ”Een samenwerking met Racoon stond al een tijd bovenaan mijn lijstje, omdat ik me zowel muzikaal als persoonlijk erg met de band verbonden voel. Voor mijn gevoel kan ik Bart altijd om advies vragen en ik ben ontzettend trots op ons liedje!”. MEAU en Racoon treden binnenkort allebei op in de Nederlandse poppodia. Check hieronder waar je ze nog kan zien.

Kendrick Lamar maakt indruk met optreden op Glastonbury

Als muziekliefhebber kan het je vorig weekend niet ontgaan zijn dat Glastonbury eindelijk weer plaatsvond in het Verenigd Koninkrijk. Op het terrein van de Worthy Farm in Pilton stonden de grootste artiesten op de line-up, zoals Billie Eilish, Paul McCartney én Kendrick Lamar.

De laatste mocht het festival afsluiten en deed dit op grootse wijze. Bekijk hieronder zijn vertolking van Savior (van zijn nieuwste album Mr. Morale and the Big Steppers) op het Britse festival. Ook zo weggeblazen door de show van Kung Fu Kenny? Haal dan snel je tickets voor zijn shows in Ziggo Dome op 7 en 8 oktober 2022!

Kendrick Lamar – Saviour (Glastonbury 2022)

Imagine Dragons komt met dubbelalbum Mercury – Acts 1 & 2

Het vervolg op Mercury – Act 1 van Imagine Dragons, die vorige maand Pinkpop 2022 nog afsloten, is sinds vandaag eindelijk te beluisteren. De nieuwe plaat heet logischerwijs Mercury – Act 2 en is samengevoegd met het eerste deel als dubbelalbum. Op Mercury – Act 1 stonden hits als Follow You en Wrecked en Act 2 lijkt ook weer een hit mee te brengen. Vorige week bracht de band namelijk hiervoor single Sharks uit. Beluister het dubbelalbum hieronder.

Imagine Dragons – Mercury – Acts 1 & 2

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.