Muziek

5 voor Vrijdag: John Legend, Dua Lipa & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Justin Bieber, Taylor Swift en Gorillaz.

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Zo waren er deze week albumaankondigingen van Dua Lipa en Justin Bieber, werden de eerste namen voor North Sea Jazz bekend gemaakt en is er aandacht voor nieuwe projecten van Taylor Swift en Gorillaz.

North Sea Jazz komt met John Legend, Alicia Keys, Diana Ross en meer

Afgelopen dinsdag maakte North Sea Jazz een groot gedeelte van line-up bekend – en wat voor eentje! Onder anderen John Legend, Alicia Keys, Diana Ross, Lionel Richie, Jill Scott, Brittany Howard (van Alabama Shakes) en Burna Boy komen in juli naar Rotterdam Ahoy. Het concert van John Legend is een bijzondere, want hij doet een los openingsconcert op 9 juli, de dag voor het festival. De laatste keer dat de Amerikaanse zanger op het festival stond was in 2013 (check de video hieronder). Voor deze show kunnen dus losse kaartjes gekocht worden. Alle andere acts zullen op 10, 11 en 12 juli te bewonderen zijn op het beroemde jazzfestival. Als je erbij wil zijn moet je morgenochtend vroeg klaarzitten, want de verkoop voor de dagtickets en de losse show van John Legend begint om 10:00 uur. Weekendtickets zijn al uitverkocht.

Justin Bieber komt met nieuw album Changes

De terugkeer van Justin Bieber is aanstaande. Deze week maakte de popster namelijk bekend dat zijn nieuwe album Changes op 14 februari zal uitkomen. Nadat hij eerder al single Yummy dropte, kwam deze week Get Me uit (met Kehlani). Met vooral de tweede single lijkt Bieber meer de kant van de R&B op te gaan. Hij was deze week ook te gast bij talkshowhost Ellen DeGeneres, die hij een serenade bezorgde. Check het in de video hieronder.

Dua Lipa’s Future Nostalgia komt eraan

De fans hebben er even op moeten wachten, maar gisteren kondigde Dua Lipa haar nieuwe album eindelijk aan! Op 3 april verschijnt Future Nostalgia, de opvolger van haar titelloze debuut. Eerder werden de titeltrack en hitsingle Don’t Start Now al uitgebracht. Vandaag verschijnt er ook meteen een nieuwe single van het album: Physical. Beluister deze gloednieuwe track hieronder. Wil je Dua Lipa live zien met haar nieuwe muziek? Op 7 mei staat de zangeres in de Ziggo Dome! Tickets bestel je hier.

Dua Lipa - Physical (Official Audio)

Nieuw project voor Gorillaz

Ook Gorillaz zit niet stil: nadat de virtuele band rondom Damon Albarn in 2017 en 2018 nieuwe albums uitbracht en de wereld rond tourde, zijn ze nu alweer met een nieuw project bezig: Song Machine. Met Song Machine, een serie online video’s, geeft Gorillaz met elke aflevering een kijkje in de keuken én verschijnt er een nieuw nummer. Gisteravond verscheen de eerste editie, en daarmee ook het eerste nummer: Momentary Bliss, een samenwerking met slowthai en Slaves. Bekijk de video hieronder.

Gorillaz - Momentary Bliss ft. slowthai & Slaves (Episode One)

Kijktip: documentaire Taylor Swift

We sluiten deze week af met een kijktip voor het weekend. Vandaag brengt Taylor Swift Miss Americana uit, een nieuwe documentaire over de afgelopen jaren van haar leven. In de film wordt dieper ingegaan op het maken van haar nieuwste album Lover en het leven als tourende artiest, maar de film biedt ook een inkijkje in haar privéleven. Met de documentaire verschijnt er ook een nieuw nummer: Only The Young, wat Swift schreef na de Amerikaanse verkiezingen. Miss Americana is vanaf vandaag op Netflix te zien.

Miss Americana | Official Trailer

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!