Muziek

5 voor Vrijdag: Justin Bieber, Ariana Grande & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Ed Sheeran, Bring Me The Horizon en onze tv-tips voor de komende dagen

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

Met de kerstdagen weer achter de rug blikken we in deze 5 voor Vrijdag terug op de afgelopen week en vast vooruit naar de komende dagen. Met deze week de terugkeer van Justin Bieber, een nieuw live-album van Ariana Grande, Ed Sheeran neemt pauze, Bring Me The Horizon brengt nieuwe muziek uit en muziek-tv-tips voor de komende dagen.

 

De terugkeer van Justin Bieber

Na het in 2015 verschenen Purpose werd het even stil rond Justin Bieber, op een paar samenwerkingen na. Afgelopen dinsdag was er eindelijk nieuws: op 3 januari verschijnt de single Yummy, waarna een compleet album later in het jaar volgt! Daarnaast is er ook een documentaireserie in aantocht. Ook heeft Bieber alweer tourplannen: van mei tot en met september staat er een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten en Canada gepland. Komt hij daarna naar Europa?

 

Nieuw live-album Ariana Grande

Afgelopen zondag sloot Ariana Grande haar Sweetener World Tour af in Californië. Om het einde van de tour te vieren, trakteert ze haar fans gelijk op een verrassing: het gloednieuwe livealbum k bye for now (swt live) is nu te beluisteren! Het album is op diverse data en locaties van de Sweetener World Tour opgenomen. Ga jij nog even nagenieten van die fantastische shows in de Ziggo Dome? Beluister het album hieronder.

 

Ed Sheeran neemt pauze

De afgelopen drie jaar was Ed Sheeran razend druk: twee nieuwe albums, ontelbaar veel hits en een gigantische tournee rond de hele wereld die hier in Nederland stops maakte in de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA. De zanger liet dinsdag weten dat hij het daarom de komende tijd wat rustiger aan doet. In een bericht op Instagram vertelt Sheeran dat hij een pauze neemt om te reizen, te schrijven en te lezen, en hij in de tussentijd ook niet op social media te vinden is. Dit is voor Ed Sheeran niet ongebruikelijk: voor de release van zijn album Divide zat ook een rustpauze van een jaar. Maar geen zorgen voor de fans: Ed belooft met nieuwe muziek terug te keren wanneer de tijd rijp is.

Ed Sheeran - Put It All On Me (feat. Ella Mai) [Official Music Video]

 

Bring Me The Horizon brengt nieuwe muziek uit

Een verlaat kerstcadeautje voor fans van Bring Me The Horizon vanochtend: de band dropte plotseling een gloednieuwe EP! Op de EP, die de titel Music to listen to~dance to~blaze to~pray to~feed to~sleep to~talk to~grind to~trip to~breathe to~help to~hurt to~scroll to~roll to~love to~hate to~learn Too~plot to~play to~be to~feel to~breed to~sweat to~dream to~hide to~live to~die to~GO TO meekreeg, experimenteert de band erop los met nummers van 24 minuten en samenwerkingen met Halsey en BEXEY. Beluister de EP hieronder.

 

Tv-tips voor de komende week

Traditioneel is er rond de jaarwisseling veel aandacht voor muziek op tv, en dit jaar is geen uitzondering. Wij geven je onze tips voor de beste concerten die je de komende dagen kunt zien!

  • In 2016 en 2017 reisde Coldplay heel de wereld over met hun A Head Full Of Dreams Tour. Morgenavond, op 28 december, zie je om 23:10 uur de registratie van hun show in São Paolo op NPO 3.
  • Dit jaar maakte Marco Borsato zijn grote terugkeer naar De Kuip met een spectaculaire reeks van 5 concerten. Op maandag 30 december zie je om 21:30 uur op SBS6 de documentaire De weg naar De Kuip over alle voorbereidingen, en op oudjaarsavond zie je om 20:00 uur op SBS6 de registratie van de concertreeks zelf.
  • Ook op RTL7 zit je goed op 31 december: vanaf 20:30 uur zie je achtereenvolgens U2Innocence Live in Berlin, QueenLive in Budapest en The Rolling Stones met Sticky Fingers Live. Een avond vol muziekgrootheden dus!
  • Toch liever een avondje meezingen? Op oudjaarsavond kijk je op NPO 3 vanaf 23:05 uur naar de registratie van het Muziekfeest van het Jaar met optredens van o.a. Tino Martin, Glennis Grace, Maan en Gerard Joling. Gegarandeerd een gezellige jaarwisseling!

Volgend jaar het feestje live meevieren? Tickets voor Muziekfeest van het Jaar 2020 zijn nu verkrijgbaar.

#MBDK Marco Borsato De Kuip 2019 - De aftermovie

 

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere de concerten waar wij het meest naar uitkijken in 2020 en de beste concertfoto’s van 2019.