Muziek

5 voor Vrijdag: Lizzo, Swedish House Mafia, Kasabian en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo is er nieuwe muziek van Swedish House Mafia en Lizzo, komt Kasabian voor het eerst in nieuwe opstelling naar Nederland en maakt Rock Werchter Encore de gehele line-up bekend.

Rock Werchter Encore maakt line-up bekend

Rock Werchter Encore, het nieuwe éénmalig dagfestival dat plaatsvindt op 26 juni in het Belgische Werchter, heeft deze week de volledige line-up bekendgemaakt. Zo zal de mainstage worden geopend door rapper Zwangere Guy en zullen vervolgens namen als Intergalactic Lovers, Foals, The Kid LAROI en Florence + de Machine de bezoekers van muziek verzorgen. Het festival vindt een aantal dagen voor het vierdaagse festival Rock Werchter plaats. Heb je al een kaartje voor Rock Werchter 2022? Dan krijg je maar liefst 10 euro korting op je ticket voor Rock Werchter Encore.

Rock Werchter – Twitter

Nieuwe muziek van Swedish House Mafia

Vanaf vandaag kunnen we weer genieten van nieuwe muziek van dj-collectief Swedish House Mafia. Hun nieuwe album Paradise Again, met daarop samenwerkingen met o.a. The Weeknd en A$AP Rocky, komt precies op tijd voor het optreden van het Zweedse trio op Coachella. Daar kunnen de fans het album dus als eerst live beluisteren. Ze komen binnenkort overigens ook naar Nederland: op maandag 31 oktober staat Swedish House Mafia in Ziggo Dome met hun Paradise Again European Tour 2022.

Kasabian komt in nieuwe opstelling naar AFAS Live

Het is alweer twee jaar geleden dat zanger Tom Meighan de band verliet. Het betekende gelukkig niet het einde van de band, want dit jaar keert de Britse band terug met hun nieuwe tour! Vorig jaar oktober bracht Kasabian hun eerste single ALGYGATYR uit in de nieuwe formatie. Nu maken Sergio Pizzorno (zang), Chris Edwards (bas), Ian Matthews (drums) en Tim Carter (gitaar) zich klaar voor hun eerste tour als hernieuwd viertal. Op donderdag 13 oktober zal de band optreden in AFAS Live. Tickets zijn nu te koop!

Kasabian - ALYGATYR (Official Visualiser)
Kasabian – ALYGATYR

Lizzo is terug met About Damn Time

De Amerikaanse zangeres Lizzo is terug met een nieuwe single! Met About Damn Time keert ze na een korte pauze weer terug naar de spotlights. De 33-jarige Lizzo, die doorbrak met tracks als Juice en Good As Hell, maakte tegelijkertijd bekend dat er ook een nieuw album aan zit te komen. De plaat gaat Special heten en zal op 15 juli verschijnen. Check de nieuwe single hieronder.

Lizzo - About Damn Time [Official Video]
Lizzo – About Damn Time

MEROL brengt debuutalbum Troostprijs uit

De Nederlandse popsensatie MEROL heeft vandaag haar debuutalbum uitgebracht. De zangeres scoorde de afgelopen jaren hits met tracks als Lekker met de meiden en Houd je bek en bef me. Nu is haar debuutalbum Troostprijs daar. Op de plaat vind je de hilarische teksten zoals we van MEROL gewend zijn, met daaronder heerlijke electropopbeats. Enthousiast over het nieuwe album? MEROL staat binnenkort in 013 Tilburg (27 mei) en SPOT/De Oosterpoort (3 juni).

MEROL – Troostprijs

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.