Muziek

5 voor Vrijdag: Miss Montreal, Glass Animals en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Deep Purple, Larger Than Live en Lowlands

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week o.a. nieuwe muziek van Miss Montreal, Diggy Dex, Glass Animals en Deep Purple, de laatste twee Larger Than Live-shows en alles over hoe je Lowlands dit jaar tóch niet hoeft te missen.

Miss Montreal werkt met Diggy Dex

Vanaf deze week is de nieuwe Nederlandse film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn te zien in de Nederlandse bioscopen. Vorige week verscheen de gelijknamige titelsong, waarop Miss Montreal in duet gaat met Diggy Dex. Ook BLØF-zanger Paskal Jakobsen schreef mee aan het nummer. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september geeft Miss Montreal coronaproof concerten in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Tickets voor die shows bestel je hier. Beluister Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn hieronder.

Miss Montreal & Diggy Dex - Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn (Official video)

Tropische beats van Glass Animals

De single Heat Waves liet het al een beetje doorschemeren: het nieuwe album van Glass Animals is een ideale zomerplaat. Vandaag verschijnt Dreamland, de opvolger van How To Be A Human Being uit 2016. De Britten hebben een zware periode achter de rug. Nadat drummer Joe Seaward in 2018 een zwaar ongeluk kreeg, moest hij lang revalideren en gingen de plannen van de band tijdelijk de koelkast in. Gelukkig zorgt dat niet voor een zwaarmoedig album, maar voor heerlijk dromerige en dansbare beats die we hopelijk volgend jaar op een festival gaan terughoren. Beluister Dreamland hier en check hieronder de video bij zomerhit Heat Waves – wel zo toepasselijk nu, toch?

Glass Animals - Heat Waves (Official Video)

Nieuwe muziek van Deep Purple

De mannen van Deep Purple ken je natuurlijk van klassiekers als Smoke on the Water en Child in Time, maar anders dan veel van hun generatiegenoten zitten ze niet stil: vandaag verschijnt hun 21e album, Whoosh! Het album bestaat naast 12 gloednieuwe nummers uit één bijzondere opname, want het instrumentale And the Address verscheen eerder als openingstrack van hun debuutalbum uit 1968 en is voor dit album volledig opnieuw opgenomen. Op zondag 10 oktober 2021 komt Deep Purple naar de Ziggo Dome in Amsterdam met hun The Whoosh! Tour. Tickets voor het concert zijn nu verkrijgbaar. Beluister Whoosh! hieronder.

Nog twee keer Larger Than Live

Na een spetterende show van MAAN gisteravond staan er nog maar twee shows in de Larger Than Live-reeks op de planning. Zaterdag 8 augustus is het de beurt aan De Staat, die voor de reeks een speciale show hebben uitgedacht, waardoor deze alleen via een livestream te bekijken is. Afsluiten doen we volgende week vrijdag 14 augustus met een groot feest tot diep in de nacht, want Brennan Heart brengt zijn I AM HARDSTYLE naar de Ziggo Dome! Tickets voor de laatste twee shows scoor je nu nog via Ticketmaster.nl. Voor De Staat zijn enkel livestreamtickets beschikbaar.

Lowlands gaat door – maar dan anders

Het was even slikken toen bleek dat zelfs Lowlands, één van de laatste festivals van het jaarlijkse festivalseizoen, niet door kon gaan. Gelukkig liet de organisatie dat niet zomaar gebeuren, en bedachten ze iets nieuws: Lowlands free:united! Op 21, 22 en 23 augustus geniet je daarom toch van Lowlands, maar iets anders dan je gewend bent. Vanuit het hoofdkwartier in de Melkweg is Lowlands samen met 3FM en 3voor12 het hele weekend live met exclusieve livesessies, feestjes, interviews en natuurlijk de beste Lowlands-optredens van de afgelopen jaren. Dat en nog veel meer wil je natuurlijk niet missen, dus check nu de Lowlands-website voor alle details. Superspread the LLove!

Lowlands free:united

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!