Muziek

Even vooruitkijken: Duncan Laurence, White Lies en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

Hopelijk heb je afgelopen weekend heerlijk kunnen genieten van een dansje en een drankje. Desalniettemin, het is maandag en de werkweek is begonnen. Hoe je dag er ook uitziet, in ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Dinsdag 25 oktober – Duncan Laurence

Duncan Laurence laat zijn nieuwe muziek horen in de Melkweg.

Morgen staat de Nederlandse singer-songwriter in de Melkweg. Hij staat bekend om zijn overwinning bij het Eurovisie Songfestival in 2019 met de megahit Arcade. In 2020 kwam vervolgens zijn album Small Town Boy uit. En ook dit jaar zit de zanger niet stil. Zo is net zijn nieuwste single WDIA (Would Do It Again) uitgekomen in samenwerking met de Armeense artiest en Eurovisie Songfestival deelneemster Rosa Linn. Naast deze single heeft hij eerder dit jaar ook de nummers Electric Life en Take My Breath Away uitgebracht.

Benieuwd hoe al deze nieuwe muziek live klinkt? Haal dan snel tickets voor zijn show van morgen!

Duncan Laurence - Electric Life
Duncan Laurence – Electric Life

Dinsdag 25 oktober – White Lies

De post-punk band laat nieuwe nummers horen in 013.

Het Engelse drietal heeft begin dit jaar hun nieuwe album As I Try Not To Fall Apart uitgebracht. Afgelopen vrijdag brachten ze een bonus editie van het album uit met vier nieuwe nummers, waaronder Trouble In America. Deze nieuwe muziek laat de band dan ook maar al te graag laten horen bij hun show in 013, Tilburg. Het trio gaat ook al een tijd lang mee waarbij hun debuutalbum uitkwam in 2009. Uit dit album, To Lose My Life, kwamen onder andere de hitsingles Farewell To The Fairground en Death in voor. Met zes albums onder hun riem en meerdere tours heeft de band dan ook geen gebrek aan podium ervaring.

Zin in een avondje post-punk? Er zijn nog tickets beschikbaar!

White Lies – As I Try Not To Fall Apart (Bonus Edition)

Woensdag 26 oktober – Brit Floyd

Geniet een hele avond van de beste Pink Floyd tribute-muzikanten.

Deze doorgewinterde Pink Floyd tribute-band gaat al sinds 2011 mee en heeft al meer dan 1000 shows gespeeld. Toch weet de band elke keer weer het publiek te verrassen met een spetterende avond vol met Pink Floyd. Ook dit jaar is de Britse band terug met een gloednieuwe productie. Zo geeft de groep aan dat ze nummers spelen van de albums The Wall, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals en The Division Bell. Als hoogtepunt spelen ze het 23 minuten durende nummer Echoes, wat origineel op het album Meddle staat uit 1971.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor Brit Floyd in AFAS Live.

Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon

Woensdag 26 oktober – Thomas Azier

De Nederlandse componist, producer, zanger en performer treedt deze week drie keer op.

Thomas Azier staat bekend om zijn mix van verschillende stijlen in zoals pop, techno, industrial en jaren 80 wave. Tijdens zijn optredens creëert hij dan ook een unieke ervaring waarbij hij het publiek onderdompelt in de energie van het moment. Zo merk je al in zijn muziek dat Thomas begonnen is aan een nieuwe levensfase waarbij hij afscheid heeft genomen van zijn toenmalige record label. Hij is nu zijn eigen label gestart om zo vrijer muziek uit te kunnen brengen. Het album Stray (2018) is dan ook het eerste album dat hij volledig zelf heeft uitgebracht. Twee jaar later volgde het album Love, Disorderly. Ook nu brengt de zanger regelmatig nummers uit en heeft hij net een nieuwe single genaamd Faces.

Wil je deze unieke ervaring meemaken? Er zijn nog tickets beschikbaar voor zijn shows van deze week op 26 oktober in SPOT/De Oosterpoort, 28 oktober in Melkweg en 30 oktober in 013.

Thomas Azier - Faces (Live)
Thomas Azier – Faces

BEERLAND Festival

Een avond vol bier en rock & roll in Hengelo.

Op zaterdag is in Metropool het BEERLAND Festival te vinden. Bij dit festival zullen verschillende punk, rock & roll en garage bands en artiesten optreden zoals Dool, The Chisel en Fire Horse, Pom, The Spades en meer. Naast dat je geniet van deze bands staat het festival ook bekend om het bier en zijn er verschillende soorten speciaalbiertjes die je kan drinken. Elke rocker, metalhead, rockabillys en andere Bourgondiër wordt dan ook opgeroepen om mee te drinken en los te gaan op het BEERLAND Festival deze zaterdag.

Haal nu snel je tickets!

DOOL - Oweynagat (Official Video)
DOOL – Oweynagat

Zit er niks voor jou tussen in deze ”Even vooruitkijken” of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.