Muziek

Even vooruitkijken: Oscar and The Wolf, 50 Cent, Bob Dylan en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, in ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Dinsdag 11 oktober – Snarky Puppy

Geniet van een avond jazz, funk en soul met de leden van Snarky Puppy.

Morgen staat het muzikantencollectief Snarky Puppy in AFAS Live in Amsterdam. Het is voor het eerst in vier jaar dat de groep naar Nederland komt. In 2018 traden ze al op in het bekende North Sea Jazz Festival, waarbij de groep hartelijk werd ontvangen. Inmiddels is de band dan ook een echte kracht om mee rekening te houden. Zo hebben de 25 (roulerende) leden al meerdere Grammy’s gewonnen voor hun muziek. In september is ook het nieuwe album Empire Central uitgekomen waarbij je zeker kan verwachten dat dit album morgenavond live zal worden gespeeld!

Als fan van jazz is Snarky Puppy een echte aanrader om live te zien. Er zijn nog tickets beschikbaar voor hun show op 11 oktober in AFAS Live, Amsterdam.

Snarky Puppy - Take It! (feat. Bernard Wright) (Empire Central)
Snarky Puppy – Take It! (feat. Bernard Wright) (Empire Central)

Woensdag 12 oktober – 50 Cent

De legendarische rapper staat woensdag in Rotterdam Ahoy!

De hiphoplegende 50 Cent staat bekend om zijn tijdloze muziek met hits zoals In Da Club, P.I.M.P. en Candy Shop. De rapper gaat dan ook al een tijdje mee en heeft sinds 2000 al meerdere prijzen op zijn naam staan zoals een Grammy, meerdere Billboard Music Awards, verschillende World Music Awards en nog veel meer. Met vijf verschillende studio albums zal deze show dan ook een groot spektakel worden met de beste nummers uit zijn collectie waarbij elke hiphopfan zijn hart kan ophalen.

Meemaken? Haal snel je tickets!

50 Cent - In Da Club (Official Music Video)
50 Cent – In Da Club

Donderdag 13 oktober – Kasabian

De Britse rockband is terug met een nieuwe formatie en een nieuw album.

Het was alweer even geleden sinds Kasabian Nederland bezocht, maar nu is het eindelijk weer zover! De band heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo is in augustus hun nieuwste album The Alchemist’s Euphoria uitgekomen met bijbehorende single ALYGATYR. Dit is het eerste album sinds zanger Tom Meighan de band verlaten heeft. Hierbij heeft bandlid Serge Pizzorno het stokje overgenomen als zanger. Met deze nieuwe formatie hebben de bandleden er dan ook veel zin in om weer te toeren door heel Europa.

Tickets haal je via onderstaande link!

Kasabian - Fire (Live at Isle of Wight 2022) ft. Peter Crouch
Kasabian – Fire (Live at Isle of Wight 2022) ft. Peter Crouch

Zaterdag 15 oktober – Oscar and The Wolf

De Vlaamse electropopband komt naar de Ziggo Dome.

Aankomende zaterdag komt Oscar and the Wolf naar Nederland om hun album Afterglow en andere nummers live te laten horen. De groep staat bekend om hits zoals Breathing en Strange Entity, die beide grote hits werden in België en Nederland. Geleid door frontman Max Colombie staat de band bekend om hun ijzersterke live optredens op grote festivals zoals Lowlands, Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Sziget en meer. Maar ook shows in grote zalen zoals Ziggo Dome misstaat het viertal niet!

Zin in een popfeestje zaterdag? Koop snel je ticket.

Oscar and the Wolf - Breathing (Official Video)
Oscar and The Wolf – Breathing

Zondag 16 en maandag 17 oktober – Bob Dylan

Geniet van een live optreden van het nieuwe album Rough and Rowdy Ways.

Deze zondag en volgende week maandag staat de Amerikaanse songwriter in AFAS Live in Amsterdam. Met deze twee shows zal hij zijn laatste studio-album Rough and Rowdy Ways live laten horen aan het publiek. Deze legendarische zanger is inmiddels al 81 jaar en heeft al 39 studio albums op zijn naam staan. Zijn nummers zijn kenmerkend voor de manier waarop hij, op poëtische wijze, literatuur en popmuziek combineert. Deze iconische show is dan ook iets wat je niet mag missen!

De show op zondag is uitverkocht, maar er zijn nog enkele doorverkooptickets beschikbaar van andere fans. De laatste tickets voor de show op maandag zijn nu te koop

Bob Dylan – Rough and Rowdy Ways

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.