Muziek

5 voor Vrijdag: Paramore, Ed Sheeran, Slipknot en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week nieuwe muziek van Paramore, Ed Sheeran en Leah Kate.

Paramore na vijf jaar terug met nieuwe single

Paramore is na een pauze van vijf jaar terug met de single This Is Why. In 2017 bracht de band hun laatste album (After Laughter) uit, maar het is nu toch eindelijk tijd voor nieuwe muziek. Het nieuwe album, met dezelfde naam, zal 10 februari uitkomen. Zangeres Hayley Williams geeft aan dat de nieuwe single het laatste nummer is wat ze geschreven hebben voor het nieuwe album. Williams laat weten dat het nummer gaat over de achtbaan van emoties die de afgelopen jaren hebben gebracht door de pandemie.

Paramore: This Is Why [OFFICIAL VIDEO]
Paramore – This Is Why

Ed Sheeran werkt samen met Pokémon

Ed Sheeran heeft gisteren een nieuwe single uitgebracht genaamd Celestial. Het nummer is een samenwerking met de franchise Pokémon. Ed is vanaf jongs af aan groot fan van Pokémon, dus deze collab is wat dat betreft niet heel verrassend. Zo speelde hij de spellen en verzamelde de Britse singer-songwriter Pokémon-kaarten. De zanger geeft aan nog steeds regelmatig de spellen te spelen en de samenwerking met Pokémon is dan ook iets waar hij enorm enthousiast over is.

Ed Sheeran, Pokémon - Celestial [Official Video]
Ed Sheeran – Celestial

Slipknot verrast fans met nieuw album

Na een korte periode is Slipknot alweer terug met een nieuw album! De laatste keer dat de band zo snel een nieuw album uitbracht was in 2004. Vele fans waren dan ook blij verrast met de aankondiging. In 2019 kwam de metalband met het album We Are Not Your Kind en nu, drie jaar later, zijn ze alweer terug met hun nieuwe album The End, So Far. Dit nieuwe album brengt ook een hoop verandering voor de negen leden. Zo hebben ze het platenlabel Roadrunner verlaten, waar ze sinds 1998 bij zaten. Ook hebben sommige bandleden een update gegeven aan hun kenmerkende podiumoutfits

Slipknot – The End, So Far

Tamino brengt nieuw album Sahar uit

Tamino heeft zijn nieuwe album, genaamd Sahar, uitgebracht. Het album, wat zonsopkomst in het Arabisch betekent, is het tweede album van Tamino. Zijn debuutalbum Amir is tot op heden een groot internationaal succes. Zo is de zanger ook al op tour geweest door Europa en Amerika. Ook volgend jaar gaat Tamino weer op tour door Europa om het nieuwe album aan zijn fans te laten horen.

Wil je het nieuwe album live horen? Dat kan! Er zijn nog tickets beschikbaar voor zijn show in de Gashouder in Amsterdam.

Nieuwe single Monster van Leah Kate is nu te beluisteren

Fans van de Amerikaanse TikTok-ster Leah Kate kunnen vandaag hun hart ophalen met haar nieuwe single Monster. Het nummer is onderdeel van haar Alive and Unwell-EP, dat 28 oktober uitkomt. Eerder kwamen de singles Life Sux en 10 Things I Hate About You uit. Ook deze zijn te vinden op de nieuwe EP. Met deze EP gaat Leah Kate ook dit jaar op tour door verschillende landen Europa.

Deze Europese tour wil je niet missen en dat hoeft ook niet! Er zijn tickets beschikbaar voor de show in Melkweg, Amsterdam.

@leahkatemusic

Replying to @_meredith_cate MIDNIGHT TONIGHT

♬ Monster by leah kate pre save in bio – LEAH KATE
Leah Kate – Monster

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.