Muziek

5 voor Vrijdag: The Weeknd, BRIT Awards & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: BTS, Keane en Fire Fight Australia

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Zo was er deze week een touraankondiging van The Weeknd, brengt BTS hun nieuwe album uit, hebben wij Keane geïnterviewd en was er aandacht voor de BRIT Awards en Fire Fight Australia.

The Weeknd kondigt nieuwe wereldtour aan

The Weeknd komt op 27 oktober naar Nederland! De Canadese zanger komt met The After Hours Tour naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show staat in het teken van zijn nieuwe album After Hours, dat op 20 maart uitkomt. De 57-daagse tour reist langs steden in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De support acts in Europa zijn 88 GLAM en Sabrina Claudio. De ticketverkoop start vrijdag 28 februari om 10:00 uur op Ticketmaster.nl.
https://www.instagram.com/p/B8y3YGhBhct/

BRIT Awards

Op 18 februari werden de BRIT Awards, de belangrijkste muziekprijzen van Engeland, uitgereikt. Comedian Jack Whitehall praatte de avond voor het derde jaar op rij aan elkaar. Er werden maar liefst negen awards uitgereikt. Stormzy won Male Solo Artist en Mabel Female Solo Artist. De rapper Dave won met zijn album Psychodrama Album of The Year. Lewis Capaldi, die vorige week in AFAS Live stond, won maar liefst 2 BRITs: Best New Artist en Song of The Year voor het nummer Someone You Loved. Tussen de awards door traden verschillende artiesten op; Billie Eilish, Harry Styles, Lizzo, Lewis Capaldi, Mabel, Stormzy, Dave en Celeste. Sir Rod Stewart, Ronnie Wood en Kenney Jones sloten de avond af.

The BRITs 2020 in under 3 minutes | The BRIT Awards 2020

Map of the Soul: 7

Het langverwachte vierde album van BTS is eindelijk uit! Map of the Soul: 7 is het vervolg op hun album Map of the Soul: Persona. Het album was voor de release al een groot succes: een week na de aankondiging werden er al meer dan 3,42 miljoen albums vooruitbesteld. Het lijkt er ook op dat Map of the Soul: 7 het best verkochte album uit Zuid-Korea ooit gaat worden. Hiermee stoten ze zichzelf van de troon, want de voorganger is momenteel het meest verkochte album uit Zuid-Korea.
Er is op dit moment alleen bekend dat BTS naar de Kuip komt op 8 juli. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe tickets? Ga naar je Ticketmaster-account en abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief met aankondigingen door bij Instellingen je voorkeuren aan te geven.

Keane beantwoordt vragen van de fans

Na ruim 7 jaar stonden de mannen van Keane op 11 februari 2020 weer in een uitverkochte AFAS Live, waar ze een spetterende show neerzetten vol hits als Somewhere Only We Know, Sovereign Light Café, Is It Any Wonder? en Everybody’s Changing. Vlak voor de show zochten wij zanger Tom Chaplin en drummer Richard Hughes op in hun kleedkamer en legden ze jullie ingestuurde vragen voor. Bekijk hieronder het eerste deel van ons interview, waarbij we het met de band hebben over het leven op tour, optreden in Nederland en hoe de nieuwe liedjes in de show passen. Het tweede deel is te vinden in deze blog.

Keane beantwoordt jullie vragen | Ticketmaster Interview

Fire Fight Australia

In Australië was er afgelopen zondag een benefietconcert voor de slachtoffers van de bosbranden. Fire Fight Australia werd gehouden in ANZ Stadium in Sydney. Het bijna 10 uur durende concert heeft 9,5 miljoen Australische dollars opgehaald! Grote artiesten als Olivia Newton-John, 5 Seconds of Summer, John Farnham en Queen + Adam Lambert traden op. Queen gaf een reprise van het concert dat de rockband in 1985 gaf bij het benefiet Live Aid. Check een deel van het optreden in de video hieronder:

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!