Muziek

5 voor Vrijdag: Vampire Weekend, Guns N’ Roses & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Lizzo, Harry Styles en Taylor Swift. Foto: Ben Houdijk

Pinkpop-tickets

Deze week in 5 voor Vrijdag: Vampire Weekend brengt ons in kerstsferen bij James Corden, Guns N’ Roses is de laatste headliner van Pinkpop, Lizzo is Time Magazine’s Entertainer of the Year, Harry Styles brengt tweede album uit en Taylor Swift is dertig geworden.

Vampire Weekend zingt kerstliedje bij James Corden

De indieband Vampire Weekend was gisteren bij James Corden te gast en ze besloten ons te verwarmen met een prachtig kerstliedje. Speciaal voor de gelegenheid hadden Ezra Koening en co. een klein kinderkoor meegenomen. Eerst zongen ze de klassieker Christmas Time Is Here, bekend van Vince Guaraldi’s A Charlie Brown Christmas, waarna ze hun hit Harmony Hall speelden. De band stond een paar weken geleden nog in AFAS Live, waar ze maar liefst twee uur en bijna dertig nummers speelden. Misschien volgend jaar maar een kerstalbum uitbrengen?

Guns N’ Roses zondagheadliner Pinkpop

Vanmiddag werd de laatste headliner van Pinkpop 2020 bekend gemaakt: de legendarische rockband Guns N’ Roses. Eerder werden Post Malone (zaterdag) en Red Hot Chili Peppers (vrijdag) al bekend gemaakt als headliner. Guns N’ Roses stond voor het laatst in Nederland toen ze in 2018 in het Goffertpark speelden met hun Not In This Lifetime…Tour. Met de toevoeging van Axl Rose en consorten begint de line-up van Pinkpop serieuze vormen aan te nemen. Andere grote namen op het festival zijn Anderson .Paak & The Free Nationals, Disturbed, Volbeat en Twenty One Pilots. De ticketverkoop voor Pinkpop is al een tijdje begonnen, dus wees er snel bij!

https://www.instagram.com/p/B6AwbVTHZBT/

Lizzo benoemd tot Entertainer of the Year

2019 was het jaar van Lizzo. Dat vond Time Magazine ook, dus benoemden ze Lizzo tot hun Entertainer of the Year. Volgens het blad was er dit jaar geen ontkomen aan de zangeres, die hits scoorde met Truth Hurts en Juice, en ze roemen haar om de body positivity die ze uitstraalt in haar muziek. ”Attending a Lizzo concert feels like worshipping at the church of self-love” schrijven ze. Het is de zoveelste kroon op het jaar van Lizzo, die eerder al genomineerd werd voor maar liefst acht Grammy Awards. Go Lizzo!

https://www.instagram.com/p/B58R9x1BMH2/

Harry Styles brengt album Fine Line uit

Goed nieuws voor Harry Styles-fans: zijn tweede album is uit! De Britse zanger, die op 6 mei in de Ziggo Dome optreedt, maakte ons de afgelopen weken al nieuwsgierig met singles als Lights Up en Watermelon Sugar. Hiermee is er dus eindelijk een opvolger van zijn naamloze debuutalbum. Hij nam Fine Line op in de beroemde Shangri-La Studios van de bekende producer Rick Rubin. Zelf zegt hij over z’n nieuwe album: “Coming into this record, I wanted to feel less guarded and more joyful, free and honest”. Check Harry’s nieuwe album hieronder.

Hoera! Taylor Swift is jarig

Het is feest vandaag bij Taylor Swift. De zangeres mag vandaag namelijk 30 kaarsjes uitblazen. Het was trouwens deze week nog meer feest voor Taylor, want ze werd bij de American Music Awards uitgeroepen tot Artist of the Decade. Hiermee komt haar totaalaantal AMA’s op 29, waarmee ze Michael Jacksons record van 24 verbreekt. Daarnaast was ze dit jaar wederom de meestverdienende artiest was. Ze sleepte maar liefst 185 miljoen dollar binnen. Al dit goede nieuws kon Swift wel gebruiken, aangezien ze al een hele tijd verwikkeld zit in een ruzie met talent manager Scooter Braun. Check hieronder haar indrukwekkende acceptance speech. Taylor gaat trouwens volgend jaar touren met haar plaat Lover, maar ze komt helaas niet naar Nederland. Wel staat ze deze zomer in Belgie en daarvoor zijn nog tickets!

Taylor Swift is Named Artist of the Decade at the 2019 AMAs - The American Music Awards

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd naar de beste nieuwe tracks van deze week? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een interview met de grootste fan van Paul McCartney, popfotograaf Rob Verhorst.