Muziek

Adam Lambert – Heineken Music Hall – 13 april 2016

Afgelopen woensdag stond Adam Lambert in de HMH met zijn eerste solotour in meer dan vijf jaar! De tour volgt na de release van zijn derde studioalbum “The Original High”. De zanger, die bekend werd door zijn deelname aan American Idol in 2009, was de afgelopen jaren druk bezig als runner-up zanger van de rockband Queen. Maar nu is hij terug als solo-artiest, gewapend met hits en klaar om te rocken.

Adam-Lambert-582

Het voorprogramma – The G-Team – was vermakend. Niet spectaculair, maar gewoon prima. Tunes van bekende en minder bekende pop hits werden gedraaid, waar onder het welbekende “What Do You Mean?” van Justin Bieber. Menig mens was aan het dansen en de sfeer zat er al goed in. Nadat het dj-duo het publiek een half uurtje had vermaakt, begon het wachten. Niet lang, maar wel langer dan verwacht. Eigenlijk zou de ster van de avond om 21:00 beginnen, waardoor het publiek na elk lied wat na dit tijdstip was afgelopen begon te juichen, hopend op de start van de show. Uiteindelijk werd de intro 20 minuutjes later ingezet.

Adam-Lambert1-582

Maar damn, het was het wachten waard. Wat een intro! Verschillende visuals flitsten voorbij op de lichtschermen op het podium, waaronder Adam’s eigen naam. Extra grappig deze avond, aangezien het concert plaatsvond in A’dam. Maar goed, dat terzijde. Het publiek kreeg wat ze verwachtte: een excentrieke zanger die een knallende show neerzet, gepaard met een ready-steady stem en twee dansers die ook als backing vocalisten functioneerden. Natuurlijk kon de hit “Ghost Town” niet achterblijven, net zoals de hit waar het allemaal mee begon: “Whataya Want From Me”.

Adam-Lambert3-582

Met Amsterdam als start van “The Original High Tour”, was dit zeker een avond die de toon voor de rest van de tour goed heeft gezet!

Adam-Lambert4-582

Adam-Lambert5-582

Tekst: Maaike de Bruin (stagiaire Marketing)
Foto’s: Mandy Fes