Muziek

5 voor Vrijdag: Shawn Mendes, Queen + Adam Lambert en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Gorillaz + Elton John, The Jaded Hearts Club en een jubileum voor Oasis

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe muziek van Shawn Mendes, Gorillaz met Elton John en The Jaded Hearts Club, een nieuw live-album van Queen + Adam Lambert en het jubileum van een legendarisch Oasis-album.

Shawn Mendes is terug

Hij scoorde vorig jaar één van de grootste hits van het jaar met Señorita (samen met vriendin Camilla Cabello), maar een heel album was alweer even geleden. Deze week kondigt Shawn Mendes aan dat het er eindelijk aankomt: op 4 december verschijnt Wonder, alweer het vierde album van de Canadese singer-songwriter! Vandaag krijgen we de titeltrack – tevens eerste single – al te horen, samen met bijbehorende videoclip. Bekijk en beluister Wonder hieronder.

Shawn Mendes - Wonder

Nieuw live-album voor Queen + Adam Lambert

Het duurt nog even voor de uitgestelde Ziggo Dome-shows worden ingehaald, maar om de live-honger vast te stillen brengen Queen en Adam Lambert vandaag een live-album met DVD uit! Op Live Around the World zijn opnames verzameld van een aantal shows op verschillende plekken ter wereld. Alle grote Queen-hits komen voorbij en zijn persoonlijk uitgekozen door Roger Taylor, Brian May en Adam Lambert. Beluister het hele album hier en bekijk hieronder een voorproefje van de DVD met The Show Must Go On.

Supergroep met Muse, Blur, Miles Kane en meer

Vandaag verschijnt het debuutalbum van The Jaded Hearts Club: You’ve Always Been Here. Ze begonnen als een eenmalige Beatles-coverband voor een verjaardagsfeestje, maar het liep een beetje uit de hand – bij hun tweede optreden sprong Paul McCartney zelf het podium op en inmiddels is er dus een eerste album. Je hoort o.a. Matt Bellamy van Muse (zang en bas), Graham Coxon van Blur (gitaar), Miles Kane (zang) en Nic Cester van Jet (zang) op een verzameling covers van klassiekers en, zoals de mannen het zelf zeggen, liedjes die klassiekers hadden moeten zijn. Beluister het hele album hier en bekijk hieronder de clip bij Love’s Gone Bad.

The Jaded Hearts Club - Love's Gone Bad (Official Video)

Gorillaz werkt met Elton John

De afgelopen maanden werden we al regelmatig verrast met nieuwe muziek van Gorillaz. De virtuele band is bezig met hun Song Machine-project, waarbij er elke paar weken een nieuwe single verschijnt. Deze worden over drie weken gebundeld op hun nieuwe album Song Machine Season One, dat vol staat met samenwerkingen met bekende en minder bekende artiesten. De samenwerking met misschien wel de bekendste artiest verschijnt vandaag: niemand minder dan Elton John werkt mee aan het nummer The Pink Phantom, samen met rapper 6LACK. In de videoclip krijgt Elton ook zijn eigen animatiefiguur, helemaal in Gorillaz-stijl. Bekijk de clip bij The Pink Phantom hieronder. Wil je Gorillaz live zien? De band staat op 3 juli 2021 als één van de headliners op Rock Werchter. Tickets voor dat festival zijn nu verkrijgbaar.

Gorillaz - The Pink Phantom ft. Elton John & 6LACK (Episode Seven)

Jubileum voor Oasis

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat één van de meest iconische albums uit het Britpop-tijdperk verscheen. (What’s The Story) Morning Glory? is het tweede album van Oasis, met daarop megahits als Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Champagne Supernova en Roll With It. Ondanks dat ze in 2009 uit elkaar gingen staat de band zelf ook stil bij dit jubileum: bandleider Noel Gallagher reisde af naar Rockfield Studios in Wales, waar het album werd opgenomen en dook in de geschiedenis en het enorme succes van het album. Bekijk de mini-documentaire Return To Rockfield hieronder.

Oasis - 'Return To Rockfield' [(What's The Story) Morning Glory? 25th Anniversary Inter...

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!