Muziek

Tame Impala – Heineken Music Hall

Verleden jaar op Lowlands gaf Kevin Parker, brein achter Tame Impala, al een voorproefje van hoe de band het succes van het laatste album Currents zou vertalen naar een live optreden.

Meest opvallende aspect is de grote videobeamer die continue beelden projecteert. Niet zoals gebruikelijk, keurig op een scherm achter of naast de band, maar als een moddervette psychedelische saus die over het hele podium, inclusief de artiesten wordt uitgeserveerd. Zeg maar de digitale vorm van de jaren 60 vloeistofdia.

Tame Impala Heineken Music Hall

Tame Impala Heineken Music Hall

Het zorgt er wel voor dat de muziek en de visuals ook letterlijk in elkaar overvloeien. Hoe langer je kijkt hoe meer alles op het podium één geheel wordt. Met als middelpunt frontman Kevin Parker die op af en toe aandoenlijke manier over het podium huppelt.

Het valt me nog meer dan op Lowlands op wat een geweldig goede live band Tame Impala is. Klein applausje voor de geluidsman die de ingewikkelde sound van het laatste album Currents ook live weet te evenaren.

Tame Impala Heineken Music Hall

Tame Impala Heineken Music Hall

Tame Impala Heineken Music Hall

Muzikaal ligt de nadruk op dit veel geprezen album uit 2015. Tame Impale opent de avond met de song van het jaar Let It Happen. Moedig om meteen één van je grootste hits aan het begin te spelen. Het zet de toon en zet de HMH ook meteen in de vijfde versnelling. Van zowel Lonerism (2012) als Innerspeaker (2010) komt er materiaal voorbij. Ik mis alleen mijn persoonlijke klassieker Half Full Glass Of Wine uit 2008, blijkbaar past dat niet meer.

Tame Impala Heineken Music Hall

Tame Impala Heineken Music Hall

Het zorgt er voor dat de Heineken Music Hall volledig opgaat in deze Tame Impale trip. Pal vooraan bij de barriers staat Brian Pots, zanger van het nederlandse Pauw zich te verliezen in de muziek. Iedereen heeft zo zijn eigen helden.

Tame Impala op Rock Werchter

Voor wie deze avond heeft moeten missen. Rock Werchter heeft de band inmiddels toegevoegd aan het programma. Wellicht volgen er nog grote festivals in Nederland. Een herhaling op Lowlands, Alpha deze keer dan, zou ik ook niet erg vinden.