Muziek

Alles wat je wilt weten over Pinkpop 2016

Bijna lente! Oké, het duurt misschien nog even, maar met al die leuke festivalaankondigingen van de laatste tijd, hebben wij die lentekriebels al helemaal te pakken. Zo is het aanstaande zaterdag alweer tijd voor de verkoop van Pinkpop 2016. Ga jij tickets scoren? Lees in deze blog alles wat je moet weten.

De line-up

Afgelopen woensdagmiddag werd traditiegetrouw op de perspresentatie in Paradiso, een groot deel van het programma bekend gemaakt. Enkele headliners, waaronder Rammstein, Paul McCartney en de Red Hot Chilipeppers, waren in de voorgaande weken al naar buiten gebracht. Na deze warmmakers, stonden wij te trappelen voor de rest van de line-up!

Pinkpop vrijdag 10 juni
De Red Hot Chili Peppers had je al voorbij horen komen. Onder meer Major Lazor, James Bay, Bastille, Years & Years en De Staat werden aan dit lijstje toegevoegd. Een perfecte aftrap van Pinkpop 2016!
Bestel je tickets voor de vrijdag hier.
Pinkpop2016_vrijdag

Pinkpop zaterdag 11 juni
Rammstein op zaterdag, want dat breekt zo lekker het weekend! Deze dag werd aangevuld met Doe Maar, Puscifer, Lianne La Havas, Robin Schulz, James Morrison, Nothing But Thieves en vele anderen.
Bestel je tickets voor de zaterdag hier.
Pinkpop2016_zaterdag

Pinkpop zondag 12 juni
Een legend komt Pinkpop 2016 afsluiten: Paul McCartney! Maar, ‘HELLO’, dat is niet de enige legend op deze dag. Ook Lionel Richie komt dan naar Landgraaf. Daarnaast maken onder andere Kygo, Skunk Anansie, Balthazar, Bring me the Horizon en John Newman de line-up compleet.
Bestel je tickets voor de zondag hier.
Pinkpop2016_zondag

Voor welke dag ga jij? Of ga jij lekker alle drie de dagen? Bestel je tickets voor het hele weekend (3 dagen + camping) hier.

Hoe kan ik tickets kopen voor Pinkpop 2016?

Tickets kopen kan op drie verschillende manieren:
Online via Ticketmaster.nl.
Telefonisch via Ticketmaster: 0900-300 1250 (60 cpm).
Via een fysiek verkooppunt, waaronder alle Primera-winkels in Nederland. Voor een volledige lijst van fysieke verkooppunten, klik hier.

Prijzen Pinkpop 2016

Dagkaart: € 95 (inclusief € 5 servicekosten)
Weekendkaart (3 dagen inclusief camping): € 195 (inclusief € 5 servicekosten)
Voor Pinkpop 2016 zijn Collector Tickets beschikbaar! Een uniek toegangsbewijs voor Pinkpop 2016, uitgegeven in een prachtig vormgegeven hard plastic pasje aan een lanyard. Een souvenir die je voor eeuwig kan bewaren. Collector Tickets zijn enkel online te koop en kosten € 5,00 extra.
Er is een Collector Ticket voor de vrijdag, de zaterdag, de zondag én voor het 3-dagen ticket. Bekijk hieronder hoe de Collector Tickets voor Pinkpop 2016 eruit zien.
CollectorTickets

Onze 8 besteltips

De voorverkoop van Pinkpop kan druk zijn! Wij hebben een aantal gouden regels voor jou opgesteld als je tickets gaat proberen te scoren. Let op: dit is géén garantie op het bemachtigen van tickets, maar helpt jou wel op de goede weg.

  • Log in op onze website
  • Zoek van tevoren al het eventlinkje op. Je zit goed als er ‘event’ in de link staat.
  • Cookies kun je het best van tevoren al even verwijderen (Ctrl+Shift+Del).
  • Wachtruimte ontstaat voordat de verkoop begonnen is. Het heeft dus geen zin om al ver van tevoren er te zijn.
  • Eventpagina al op het scherm voordat de verkoop is gestart? Dan moet je wel even op F5 drukken.
  • Wachtrij wordt gevormd op het moment dat het event in de verkoop is.
  • Niet F5’en vanaf nu, want dat kan je plaats in de wachtrij negatief beïnvloeden.
  • Foutmelding? Het kan maximaal 24 uur duren voordat je je tickets ontvangt. Nog niets? Neem contact met ons op.

De links die je nodig hebt

Met de eventlink van jouw keuze, bevind je je gelijk op de juiste pagina om tickets te bestellen.
Pinkpop 2016 – vrijdag
Pinkpop 2016 – zaterdag
Pinkpop 2016 – zondag
Pinkpop 2016 – 3-dagenkaart incl. camping
Extra’s, zoals het Collector Ticket, het Pinkpop-hoedje of de Pinkpop Zippo, kies je verderop in het bestelproces.

Veelgestelde vragen over Pinkpop

  • Wat is maximum aantal tickets dat ik kan bestellen?
   Per transactie geldt een maximum van 4 tickets.
  • Wat is de minimumleeftijd om Pinkpop zonder begeleiding te kunnen bezoeken?
   De minimumleeftijd om zonder begeleiding het Festivalterrein op te gaan is 12 jaar. Dit geldt ook voor de Pinkpop Campings.
  • Kan ik kinderen meenemen naar Pinkpop?
   Kinderen meenemen is mogelijk, mits onder begeleiding. Iedereen moet echter in het bezit zijn van een geldige entreekaart. Dit is een bewuste maatregel om te ontmoedigen dat ouders hun (kleine) kinderen meenemen. Kinderen kunnen bij onregelmatigheden op het terrein gevaar lopen. De organisatie raadt dan ook zeer af kleine kinderen mee te nemen naar een evenement dat zo massaal wordt bezocht als Pinkpop. Let op! Het meenemen van kinderwagens en (inklapbare) buggy’s is verboden op het Festivalterrein.
  • Kan ik pinnen op het festivalterrein?
   Het is mogelijk om op het Festivalterrein contant geld op te nemen. Houd wel rekening met een wachtrij. De pinautomaat op het festival is een extra service van Pinkpop voor haar bezoekers. De organisatie kan niet instaan voor eventuele storingen. Tevens kun je bij elke bonnenkassa bij tenminste 1 loket consumptiebonnen betalen met je Maestro pinpas. Betalen met een creditcard of buitenlandse pinpas is niet mogelijk.
  • Mag ik een fototoestel meenemen?
   Kleine (digitale) camera’s zijn toegestaan, fototoestellen met een verwisselbare lens (grootte maakt niet uit) en de grotere professionele digitale fototoestellen zijn niet toegestaan. Bij twijfel neemt de leidinggevende van de security bij de ingang een beslissing. Film- en geluidsopname apparatuur in welke vorm dan ook is niet toegestaan (ook geen action camera’s als bv Gopro’s).
  • Is er een oplaadservice op het festivalterrein?
   Ja, je kunt je telefoon op meerdere plekken op het Festivalterrein laden. Exacte locaties/mogelijkheden volgen snel!

Iedereen heel veel succes met het scoren van tickets! Volg ons op Twitter voor de laatste updates.