Muziek

Dit zijn volgens ons de beste events van 2017

We vroegen Ticketmaster medewerkers naar hun 'Ticket Of The Year'.

Stem en win

Het is alweer vrijdag en dat betekent dat je nog drie dagen kunt stemmen op Ticketmasters’ Ticket Of The Year 2017. Heb je dit nog niet gedaan, doe het dan snel, want: het is in 1 minuut gepiept én je maakt daarmee automatisch kans op het winnen van een Ticketmaster Gift Card t.w.v. 250 euro. Stemmen kan hier.

Ook de medewerkers van Ticketmaster moeten er aan geloven en we selecteerden een aantal collega’s om te vertellen over hun favoriete event van 2017.

Rik (Online Marketeer): Belle and Sebastian in TivoliVredenburg

“Misschien niet de beste show, maar wel één van de leukste shows van het jaar moet toch wel Belle & Sebastian zijn geweest in TivoliVredenburg. De band was net weer begonnen aan een nieuwe tournee en had er duidelijk veel zin in. Zanger Stuart Murdoch sprong en danste over het podium waarbij hij na het eerste nummer meteen het publiek al bij hun strot greep. Daarnaast werden we ook nog eens getrakteerd op visuals die afkomstig leken te zijn uit een Wes Anderson film, mooier kan je het haast niet maken!”

Kelly (Graphic Designer): Ed Sheeran in Ziggo Dome

“Ik hoefde niet lang na te denken over wat mijn ultieme muzikale hoogtepunt was van 2017. Natuurlijk was dat het concert van Ed Sheeran in Ziggo Dome in april. In 2014 zag ik hem op die plek voor het eerst optreden en ik was meteen verkocht. Hij speelde toen Bloodstream vol overgave met als resultaat dat hij de boxen opblies (zie 1:43)”

Ed Sheeran bloodstream Ziggo Dome Amsterdam / Speakers blowing up, blowing up electricity 3/11/14

“Drie jaar later en ik kan alle zestien nummers van zijn nieuwste album ÷ (Divide) al feilloos meezingen. Die 3 april in Ziggo, gewapend met zijn ‘loop station’ en stem, veroverde hij opnieuw de harten van het publiek in de zaal. Toen het nummer Galway Girl ook nog eens voorbijkwam, kon hij ook mijn hart daarbij optellen.”

Ed Sheeran - Galway Girl [Amsterdam / Ziggodome , April 4]

Fiona (Manager Marketing): Roadburn Festival

“Ik stem niet op een show, maar op een festival. Niet omdat ik er gemakkelijk vanaf wil komen (“o nee, ik kan niet kiezen, nou dan doe ik maar een festival joh”), maar omdat je de optredens op Roadburn – elk jaar in april in het Tilburgse 013 en omliggende zalen – niet los van elkaar kunt zien. Het meest luide festival van Nederland is meteen ook het beste festival omdat het een complete overgave van het publiek verlangt. Dat was afgelopen keer met Amenra, Sumac, Chelsea Wolfe en Deafheaven niet anders. Nergens anders hakt live-muziek er zo hard in als daar. Alsof je wordt verpulverd door een bulldozer, maar je je toch onsterfelijk waant. Lekker joh.”

AMENRA - Nowena live @ Roadburn Festival 2017 feat. John Baizley & Scott Kelly

Elise (Online Marketeer): Editors op Lowlands

“Het beste optreden van 2017 vond voor mij plaats op Lowlands: de Editors! Wat een energie komt er van die band af. Precies wat je nodig hebt als je tot op het bot toe natgeregend bent, omdat er geen plek meer is onder het dak van de Alpha. Gelukkig trok na een half uurtje schuilen de regen weg en was er ook weer plek in de warme festivaltent. Weg kou, maar nog steeds kippenvel van wat daar gaande was. It kicks like a sleep twitch…”

https://www.instagram.com/p/BYRXGNFhfzG/

Jelle (Jr. New Business Medewerker): North Sea Jazz festival

“Mijn ticket of the year was zonder twijfel dat voor North Sea Jazz. Eén ticket welke garant staat voor een geweldige line-up van bekende en minder bekende artiesten. Dit jaar staken wat mij betreft twee optredens met kop en schouders boven de rest uit: Gladys Knight en Solange.

Gladys Knight. Een lieve dame die met haar 73 jaar de hele Nile omverblies met de ene na de andere klassieker. Tussen de nummers door was er veel spontane interactie met het publiek, wat een concert wat mij betreft altijd meerwaarde geeft. Toen ze als toegift haar band de ruimte gaf om een eerbetoon te maken aan Prince, was de euforie compleet.”

https://www.instagram.com/p/BardEkCFQ2q/

“Van hele andere orde was Solange. Persoonlijk vind ik het altijd tof wanneer je tijdens een optreden even moet nadenken over hoe je het moet plaatsen, wat je er eigenlijk echt van vindt. Solange kwam met een strak gechoreografeerde en uitgelichte show, met die zich wat genre betreft lastig liet definiëren. Als een soort film soundtrack bleef het interessant tot het eind.Diegene die dit jaar ook naar Lowlands zijn geweest hebben overigens exact dezelfde show kunnen bijwonen.”

https://www.instagram.com/p/BZ-otbFltmr/

Maartje (Medewerker Client Services): Celine Dion in GelreDome

“Een van mijn muzikale hoogtepunten van 2017 was toch wel dat ik ein-de-lijk Céline Dion live heb gezien. Ze staat al jaren bovenaan mijn guilty pleasure-lijstje en op 23 juni van dit jaar was het dan zover! Naast dat ze alle favoriete nummers zong was ze ook nog eens ontzettend grappig!”

Rudolf (Accountmanager Sales): Nick Cave & The Bad Seeds in Ziggo Dome

“Ik kende Nick Cave wel, maar voornamelijk door de Leonard Cohen covers die hij heeft gedaan. Dus ik wist dat sowieso fan van zijn stijl en stem was. Een concert van Nick Cave was mij meerdere malen aanbevolen door vrienden en kennissen, maar ik wist toch niet echt wat ik kon verwachten, ook omdat ik het nieuwe album ‘Skeleton Tree’ nog niet beluisterd had. Wel kende ik de achtergrond van het album – het vreselijke verlies van zijn 15-jarige zoon Arthur.

Vanaf het eerste moment dat Nick Cave opkwam en met het nummer ‘Anthrocene’ opende, voelde ik aan alles dat dit iets bijzonders was. Alle nummers die volgden waren van hetzelfde, groteske kaliber. De diepgang van de teksten, de intensiteit van zijn performance, de fantastische ‘Bad Seeds’ en de energie in de zaal – constant kippenvel. Met open mond heb ik van het hele concert genoten. Ik vond het magisch; betoverend goed en letterlijk adembenemend. De manier waarop hij zijn doorvoelde emoties overbrengt door zijn muziek en optreden, het was werkelijk ongeëvenaard. Het beste concert wat ik ooit gezien heb. Pas na twee dagen kon ik überhaupt verslag doen over hoe het concert was geweest, zo lamgeslagen was ik door wat ik had meegemaakt.”

Foto: Ben Houdijk

Maaike (Assistant Controller Finance): Down The Rabbit Hole

“Als ik denk aan mijn leukste evenement dit jaar, gaan mijn gedachten direct terug naar Down the Rabbit Hole. En dan vooral naar dag 1, die voor ons geweldig begon met Bear’s Den in de Hotot. Wat een heerlijke muziek maakt deze band toch. En wat zijn ze goed!
Vervolgens trad Rag’n’bone Man op in de Teddy Widder. Die stem! Prachtig! Ik was meteen verkocht…. Een beter begin van een festival kan je je niet wensen.”

Rag'n'Bone Man - Skin | 3FM Live

Geïnspireerd door deze keuzes of weet je nog steeds niet op welk event jij moet stemmen? Stemmen op jouw favoriete event van 2017 kan tot 12 november via deze link.