Muziek

Even vooruitkijken: MY BABY, Steve Lacy, Alles Is Nu en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Hoe je maandag er ook uit ziet, in ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Woensdag 14 december – Symphonica in Rosso: Dolly Dots

De Dolly Dots zijn de hoofdartiest van Symphonica in Rosso.

Symphonica in Rosso staat bekend om de spetterende optredens van grote artiesten met speciale licht- en geluidstechnieken. Alles in de kleur rood uiteraard. Bij de show op 14 december zullen de Dolly Dots het gigantische podium betreden. En voor de Dolly Dots is dit een extra speciaal optreden. De show in Ziggo Dome is het allerlaatste optreden ooit van de meidengroep. Om het een onvergetelijke avond te maken worden de zes dames begeleid door The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren.

Wil je voor de laatste keer de Dolly Dots live zien? Trek je rode outfit uit de kast en haal snel tickets voor Symphonica in Rosso.

Dolly Dots - Do Wah Diddy Diddy • TopPop
Dolly Dots – Do Wah Diddy Diddy

Woensdag 14 december – Steve Lacy

R&B-artiest Steve Lacy komt met zijn Give You The World Tour naar Amsterdam.

De gitarist, producer en singer-songwriter Steve Lacy is voor velen bekend van zijn TikTok-hit Bad Habit, die momenteel meer dan 400 miljoen streams heeft op Spotify. Maar fans van Steve en liefhebbers van R&B kennen hem mogelijk van hits als Dark Red en C U Girl en zijn debuutalbum Apollo XXI. Met dit debuutalbum maakte hij namelijk gelijk een naam voor zichzelf in het genre. Zo was het album direct genomineerd voor een Grammy Award en heeft hij een show gelopen voor het kledingmerk Louis Vuitton. Afgelopen zomer is zijn tweede album Gemini Rights uitgekomen, die hij zeker live zal laten horen tijdens zijn show in de Melkweg.

Op dit moment is zijn show in Melkweg uitverkocht, maar blijf de pagina in de gaten houden voor doorverkooptickets van andere fans!

Steve Lacy - Bad Habit (Official Video)
Steve Lacy – Bad Habit

Vrijdag 16 december – MY BABY

Het trio MY BABY staat aankomende vrijdag in de Effenaar in Eindhoven.

De psychedelische bluesgroep MY BABY is terug met nieuwe muziek! De band, die ontstond uit een afsplitsing van een andere muziekgroep, is sinds 2012 al actief. Het trio bestaat uit de Amsterdamse broer en zus Joost en Cato van Dijck en gitarist Daniel de Vries. In 2012 werden ze genomineerd voor een Edison met hun debuutalbum en in 2019 ontvingen ze de prijs voor hun vierde plaat. Nu zijn ze terug met hun vijfde album sake sake sake. Het album is geproduceerd midden in de covid-tijd, waardoor je de behoefte om te dansen voelt in de muziek.

Heb jij zin om te dansen? Haal dan snel je tickets voor hun show op 16 december in de Effenaar.

MY BABY – sake sake sake

Vrijdag 16 december – De Pannekoekencaravan

Grijs Groenteman en Marcel van Roosmalen vertellen over hun ervaringen met de pannekoekencaravan.

Meer dan tien jaar geleden stopten de schrijvers Grijs Groenteman en Marcel van Roosmalen in de journalistiek. Ze kochten een pannenkoekencaravan en gingen de steden langs om pannenkoeken te verkopen. Na een ietwat teleurstellende opbrengst zijn de journalisten nu weer terug. Met een hilarische show over hun fouten en moeilijkheden als foodtruckondernemer nemen ze het publiek mee in hun ervaringen, ambitie, vriendschap en hoop.

Ben je benieuwd naar hun grappige verhalen? Haal dan snel je tickets!

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman GLD nieuws van Schrijver tot Pannenkoekenbakker
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman GLD nieuws van Schrijver tot Pannenkoekenbakker

Zaterdag 17 december – Alles Is Nu Festival

Het festival is met een tweede editie terug in Haarlem.

Ook bij deze tweede editie van het Alles Is Nu Festival kan je genieten van een dag vol met verhalende en vernieuwende Nederlandse popartiesten. Zo is er voor ieder wat wils met het diverse programma. Als liefhebber van hiphop kan je genieten van Gotu Jim en sor of van de indiepop van NONCHELANGE. Of geniet je liever van zangeres Sophie Straat, bekend van het nummer Tweede Kamer samen met Goldband. Je geniet van deze artiesten en meer in een van de drie zalen van Philharmonie.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor het festival!

Alles Is Nu teaser 2022
Alles Is Nu teaser 2022

Zit er niks voor jou tussen in deze ”Even vooruitkijken” of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.