Muziek

Even vooruitkijken: KISS, Brad Paisley, Typhoon en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de leukste shows en events

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet. Waar zien we jou terug?

Dinsdag 19 juli – Brad Paisley

Een exclusieve Nederlandse show voor countryliefhebbers in 013 Tilburg

De Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist Brad Paisley keert terug naar 013! De countryartiest is misschien wel de meest prominente figuur in zijn genre, sinds de 00’s. Zijn muziek is een eerbetoon aan zijn muzikale voorouders, maar hij weet zijn songs op indrukwekkende wijze te vertalen naar het hier en nu. Tijdens zijn carrière van meer dan 20 jaar heeft de country superster talloze prijzen en nominaties in de wacht gesleept, allemaal als gevolg van zijn ongelooflijk uitgebreide discografie van maar liefst twaalf albums. Niet te vergeten de verkoopcijfers die in de miljoenen lopen en het bizar hoog aantal streams dat blijft binnenkomen.

Brad Paisley - No I in Beer (Official Video)
Brad Paisley – There’s No I in Beer

Donderdag 21 juli – St. Paul & The Broken Bones

Geniet van heerlijke soulmuziek in de openlucht bij Zuiderpark Live in Den Haag

St. Paul & The Broken Bones is een wervelende retro-soulband uit de Verenigde Staten. Frontman Paul Janeway, die als kind opgroeide in de gospelkerken van Alabama, zingt en schreeuwt de longen uit zijn lijf en overtuigt zijn publiek met een authentieke southern-soul sound. Samen met zijn ijzersterke liveband, die bestaat uit een gitarist, bassist, drummer, hammond-organist en drie blazers, komt het gezelschap naar Zuiderpark Live. Bekijk hieronder hun bezoek aan de beroemde NPR Music Tiny Desk om alvast in de sfeer te komen.

St. Paul And The Broken Bones: NPR Music Tiny Desk Concert
St. Paul And The Broken Bones: NPR Music Tiny Desk Concert

Donderdag 21 juli – KISS

De legendarische hardrockers staan deze donderdag in Ziggo Dome

Na ruim 45 jaar hangen de mastodonten van de rock hun kostuums, gitaren en schminkdozen aan de wilgen. KISS stopt met touren. Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer en Eric Singer gaan nog één keer op wereldtournee, dé kans om hoogtepunten, zoals I Was Made For Loving You Baby, Detroit Rock City en Rock And Roll All Nite live te ervaren tijdens de meest extravagante en bombastische KISS show ooit.

Kiss - Rock And Roll All Nite - Rocks Vegas
Kiss – Rock And Roll All Nite – Rocks Vegas

Vrijdag 22 juli – Typhoon

De verhalenverteller komt met zijn Lichthuis-tour naar 013 Tilburg

Bij alles wat Typhoon doet staat de lobi voorop! De muzikale reis van de Nederlandse hiphop artiest begon in 2004 toen hij De Grote Prijs van Nederland won. Sindsdien kennen we hem niet anders dan een graag geziene gast in grote steden, festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz en theaters door heel het land. Door middel van zijn kleurrijke, energieke en poëtische muzikale verhalen neemt de rapper/zanger je mee in het gesprek dat zich zowel afspeelt in de maatschappij, als in zijn persoonlijke leven en laat daar zijn licht over schijnen.

Typhoon - Alles Ok (Live at Aloha met Roos Rebergen)
Typhoon – Alles Ok (Live at Aloha met Roos Rebergen)

Zondag 24 juli – Wibi Soerjadi

De beroemde pianist begint dit weekend aan zijn tuinconcertenreeks

Deze zomer (23 juli t/m 21 augustus) geeft Wibi Soerjadi exclusieve tuinconcerten bij hem thuis in Diepenheim (Overijssel). Laat je meenemen in de prachtige wereld van de klassieke muziek gespeeld door een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Een mooie kans om Soerjadi’s prachtige klanken in een intieme sfeer mee te maken.

#47 BEETHOVEN Sonata Pathetique 3rd movement Rondo Allegro | Wibi Soerjadi
#47 BEETHOVEN Sonata Pathetique 3rd movement Rondo Allegro | Wibi Soerjadi

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.