Muziek

Even vooruitkijken: Lucky Fonz III, Dream Theater, dodie en meer

In onze rubriek ‘Even vooruitkijken’ tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Woensdag 11 mei – Rootsriders

Geniet van een avond reggae, R&B en soul in Melkweg Amsterdam.

Op de sterfdag van Bob Marley staan Roostriders inmiddels traditiegetrouw in Melkweg om de King of Reggae te eren op een manier hoe alleen zij dat kunnen doen. Rootsriders werd ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Ze deden mee aan het tv-programma The Tribute – Battle of the Bands en met succes: afgelopen zaterdag stond de band in Ziggo Dome met The Tribute – Live In Concert.

Rootsriders - Nice Time (feat Mo Ali, Shiwa & Aldiner)
Rootsriders – Nice Time (feat Mo Ali, Shiwa & Aldiner)

Donderdag 12 mei – Fresku

Leer de kwetsbare kant kennen van de rapper in Effenaar Eindhoven.

De Eindhovense Fresku wordt niet alleen gezien als de grappigste rapper van Nederland, maar ontvangt ook veel (wit)lof voor het laten zien van zijn kwetsbare kant. Deze avond zal er muziek te horen zijn van zijn eerste independent uitgebrachte plaat getiteld In De Lucht Part I, die zal verschijnen onder zijn eigen label Baranka Music. Zelf zegt de artiest er het volgende over: ”In De Lucht voelt voor mij meer onbevangen dan de vroegere Fresku. Op eerdere albums dacht ik weleens: ‘mensen moeten echt weten dat ik het serieus bedoel’. Maar soms nam ik daarmee de ruimte weg voor luisteraars om zelf iets te gaan vinden of voelen, of om zelf ergens achter te komen.” Aanstaande donderdag kan je hem bewonderen in zijn hometown Eindhoven bij de Effenaar.

Fresku - Groter ft. Shadi & Yssi SB
Fresku – Groter ft. Shadi & Yssi SB

Vrijdag 13 mei – Dream Theater

Beleef bijzondere mix van verschillende soorten rock in AFAS Live.

Sinds de band is opgericht in 1986, hebben de heren maar liefst elf studioalbums uitgebracht, enkele live-albums en in totaal zijn er ruim tien miljoen schijfjes over de toonbank gegaan. Met het tweede album Images and Words maakte Dream Theater begin jaren 90 rigoureus een einde aan het stoffige imago dat symfonische rock tot dan toe had. De bijzondere mix van progressieve metal uit de jaren ’70, heavy metal uit de 80’s en melodieuze progrock, maakt Dream Theater nog steeds uniek en ongeëvenaard. Als rockliefhebber moet je dus deze vrijdag in AFAS Live zijn.

Dream Theater - Awaken The Master (Official Video)
Dream Theater – Awaken The Master (Official Video)

Zaterdag 14 mei – Lucky Fonz III

Beluister de nieuwe muziek van Lucky Fonz III in Metropool Hengelo.

Sinds begin maart kunnen de fans van deze bijzondere singer-songwriter weer genieten van een nieuw album genaamd Hemellichamen. Met maar liefst elf nummers is er weer genoeg te beluisteren van de artiest die met gemak smartlappen, hip-hop, folk, drum ’n bass en happy hardcore samen kan voegen tot een logisch geheel. Het resultaat is fris, brutaal, eerlijk en bitterzoet. Lucky Fonz III laat tijdens deze tour op een manier horen zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord. Ervaar het zelf deze zaterdag in Metropool Hengelo.

Lucky Fonz III - Alles om je heen
Lucky Fonz III – Alles om je heen

Zondag 15 mei – dodie

Beleef het gitaarspel en zachte stemgeluid van YouTube-sensatie dodie in 013 Tilburg.

Met alleen haar gitaar of ukelele en haar zachte stem weet de 27-jarige veel harten te raken en heeft ze miljoenen fans van over de hele wereld. Deze populariteit heeft ze te danken aan haar eerlijke liedjes en persoonlijke verhalen. De afgelopen jaren heeft de zangeres hard gewerkt als singer-songwriter met hoog te eindigen in zowel de Amerikaanse als Australische charts als gevolg. Maak je zondagavond dus maar alvast vrij om de zangeres nu nog in een intieme sfeer te zien voor ze straks grote zalen zal veroveren.

unhinged - original song | bedroom demo
unhinged – original song | bedroom demo

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.