Muziek

Even vooruitkijken: Ruben Hein, Blaudzun, De La Soul en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Even opletten!

Houd er rekening mee dat voor een aantal van deze evenementen het 1G-beleid kan gelden. Dit betekent dat je een negatief testbewijs aan de deur moeten laten zien. Kijk op rijksoverheid.nl voor meer informatie.

Donderdag 10 maart – Letz Zep

Van uitverkochte arena’s tot aan de Melkweg met Letz Zep.

Letz Zep wordt beschouwd als één van de beste Letz Zeppelin-coverbands. Robert Plant zei zelf na het bijwonen van een concert: ‘I walked in, I saw me!’. Hits als Stairway to Heaven en Kashmir komen voorbij in de ruim twee uur durende show, maar ook minder bekende songs zullen de Melkweg in Amsterdam vullen. Als echte tributeact zal Letz Zep in leven houden wat grote rockartiesten hebben achtergelaten.

Letz Zep – Kashmir

Vrijdag 11 maart – Ruben Hein

Gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider Ruben Hein in SPOT/De Oosterpoort.

Met vier studioplaten op zijn naam, meerdere Radio 6 Soul & Jazz Awards én de Edison publieksprijs is Ruben de perfecte invulling van je vrijdagavond. Met zijn nieuwe muziek neemt hij je mee naar zijn expeditie op de Zuidpool. Hier heeft Ruben bijzondere ervaringen opgedaan dat resulteerde in een combinatie van zijn twee interesses: muziek en natuur. De single Guard Down is bijvoorbeeld ontstaan uit die euforische, emotioneel beladen tijd aan het uiteinde van de wereld. Aanstaande vrijdag staat hij in SPOT/De Oosterpoort in Groningen.

Ruben Hein - Guard Down (Official Lyric Video)
Ruben Hein – Guard Down (Official Lyric Video)

Zaterdag 12 maart – Blaudzun

Met zijn achtste album Lonely City Exit Wounds komt hij naar 013 Tilburg

Met zijn bombastische, sterk gearrangeerde indiesongs wist Johannes Sigmond, oftewel Blaudzun, het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek te drukken. Sinds de release van album Seadrift Soundmachine in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. Vorig jaar kwam zijn achtste album Lonely City Exit Wounds uit en daarmee komt hij zaterdag 013 Tilburg wegblazen.

BLAUDZUN - REAL HERO (Official video)
Blaudzun – REAL HERO

Zaterdag 12 maart – Oi!

Een ware punkavond met vier verschillende bands in poppodium Duycker Hoofddorp.

Vaste Oi!-punkhost Jordy heeft weer zijn best gedaan en een mooie line-up klaargezet. Kaleko Urdangak, 1984, Midnight Tattoo en Drinking Squad staan te popelen om aanstaande zaterdag het dak eraf te spelen in poppodium Duycker Hoofddorp. Maak je dus klaar voor een avond vol punk en kom alvast in de sfeer met een voorproefje van de eerste band.

Kaleko Urdangak - Etengabe Aurrera (Official HD+Subs)
Kaleko Urdangak – Etengabe Aurrera

Zondag 13 maart – De La Soul

Terug naar de 90’s met hiphoptrio De La Soul in SPOT/De Oosterpoort.

Met hits als Me Myself And I, Say No Go en Ring Ring Ring (Ha, Ha, Hey!) maakte het trio veel mensen aan het dansen aan het begin van de jaren negentig. Met de mix van rap, jazz en pop werd De La Soul al snel geprezen en werden zij zelfs gezien als één van de leidende groepen van de Native Tongues. Een stroming binnen de hiphop van zwarte, nationalistische hiphoppers die sterk leunen op Afro-centrische teksten en ritmes uit de jazz. Nu is De La Soul klaar om er een swingende avond van te maken in SPOT/De Oosterpoort Groningen.

De La Soul - Me Myself And I (Official Music Video) [w/Intro]
De La Soul – Me Myself And I

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.