Muziek

Even vooruitkijken: Blaudzun, Goldband en meer

We hebben op het Ticketmaster Blog een rubriek genaamd “Even vooruitkijken” met alle evenementen van aankomende week.


Maandagen zijn voor iedereen zwaar. Het weekend is voorbij en je moet weer aan de slag. Daarom hebben we een rubriek genaamd “Even vooruitkijken”, zodat maandagen iets makkelijker worden. Hoe je maandag er ook uitziet, hier zijn de acht evenementen van deze week waar je lekker naar vooruit kan kijken.


Even opletten!

Voor al deze evenementen heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit betekent: een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud, die je bij de ingang kunt tonen via de CoronaCheck-app.


Donderdag 28 oktober – 3JS / EUT

Een avondje Nederlandse muziek
3JS - Vreemde Leegte (Official Audio)

Op donderdag komen de 3JS een feest bouwen in Metropool in Hengelo. De poptrio staat op het Jupiler Stage met hun nieuwe album De Aard van het Beest, wat in mei 2021 uitkwam. Dit is het eerste album met nieuw lid Robin Küller en met zijn komst gaat het trio een nieuwe kant op. Verwacht een gezellige avond met oude en nieuwe hits.

Kan je 28 oktober niet? De 3JS staan ook op zaterdag 6 november in Patronaat in Haarlem.

Nieuw geluid uit Amsterdam
EUT - What Gives You The Kicks (Official Video)

Amsterdamse band EUT komt op donderdag naar Patronaat in Haarlem. De postpopband bracht eerder dit jaar hun tweede album Party Time uit. De popnummers gaan over allerlei onderwerpen, van drugs tot eenzaamheid, en zijn heerlijk om op te dansen. Bereid je voor op een echt feest met dit opkomende Nederlandse talent.


Vrijdag 29 oktober – MIAUW / Butcher Brown / Goldband

Queer Evening in Enschede

MIAUW keert terug naar Metropool! Van 19:00 tot middernacht is het Queer Evening in de Saxion Zaal in Enschede. Je kan een avond verwachten met drag kings en queens, performers en heerlijke muziek om op te dansen. Als je op vrijdagavond lekker wil genieten in een zaal vol met queer personen is dit een aanrader.

Even opletten: dit event is 18+.

Amerikaanse jazz in Amsterdam
Butcher Brown & Alex Isley - Remind Me (Official Audio)

Als je zin hebt in een intiem avondje gevuld met jazzmuziek is Butcher Brown misschien wel iets voor jou. De Amerikaanse jazzformatie staat op vrijdagavond in Upstairs in de Melkweg in Amsterdam. De formatie mengt hiphop, jazz, funk, rock en soul en creëert zou een fris eigen geluid.

Genre-overstijgend geluid
Goldband - De Langste Nacht

De Nederlandse band Goldband is doorgebroken vlak voor de coronapandemie begon. In 2019 brachten ze hun debuut EP uit en stonden ze op Lowlands. Tijdens de pandemie bleven ze groeien en in de zomer van 2021 kwam hun album Betaalbare Romantiek uit. Met dit album staan ze op vrijdagavond in de Grote Zaal in SPOT in Groningen.


Zaterdag 30 oktober – Kraantje Pappie

Nederlandse rap in Enschede
Kraantje Pappie - Liefde In De Lucht ft. Joshua Nolet (prod. Palm Trees & Nightwatch)

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, staat zaterdagavond in Metropool in Enschede. De Nederlandse rapper neemt zijn POP UP! Clubtour mee naar de Hertog Jan Zaal. Kraantje heeft tijdens de pandemie niet stilgezeten: samen met Guus Meeuwis zette hij de groep The Streamers op, met o.a. Typhoon, Snelle en Danny Vera. Met deze gelegenheidsband hebben ze dit jaar meerdere streamingevents georganiseerd voor een miljoenenpubliek. Gelukkig kan je ‘m inmiddels weer gewoon live zien.


Zondag 31 oktober – Monomyth / Blaudzun

Spacerock in Patronaat

De Nederlandse band Monomyth staat zondagavond in Patronaat in Haarlem. De band verzet de grenzen van space- en stonerrock met het album Ordis Quadrantis uit 2019, waarmee ze eigenlijk in 2020 op het podium hadden moeten staan. De band heeft sinds hun debuut in 2013 op festivals als Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn gestaan.

Een tourafsluiting in Hoofddorp
BLAUDZUN - REAL HERO (Official video)

Blaudzun komt deze zondag zijn tour afsluiten in Poppodium Duycker in Hoofddorp. De Nederlandse singer-songwriter gaat zich na deze show voorbereiden voor zijn tour in begin 2022 en zijn albumrelease in januari 2022. Van het nieuwe album, genaamd Lonely City Exit Wounds, zijn de eerste singles al uitgekomen. Eén van die singles, REAL HERO, is inmiddels meer dan een miljoen keer beluisterd op Spotify.

Kan je deze zondag niet? Blaudzun heeft ook een tour gepland in februari en maart 2022.


Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.