Muziek

Fotoverslag: La Pegatina in AFAS Live

La Pegatina zorgt voor één grote fiesta in AFAS Live.

Vanaf de eerste tonen die La Pegatina de AFAS Live inblaast is het Una Fiesta Mas Grande in de zaal. Niemand staat stil als deze feestband eenmaal begint.
Duizenden handen gaan de lucht in. De band krijgt een warm welkom in Amsterdam.
Dat warme welkom wordt enorm gewaardeerd door de Spanjaarden. Met een grote grijns op hun gezicht beginnen ze aan hun twee en een half uur durende feestset.
Niet alleen de fans in de zaal houden hun voeten in bewegingen. Op het podium is het ook volop actie.
16 jaar geleden werd de allereerste versie van La Pegatina, toen nog Pegatina Sound System, opgericht. In 2007 kreeg de band min of meer haar huidige vorm.
10 jaar geleden kwam La Pegatina voor het eerst naar Nederland en speelden ze op een festival in Venlo. In de 10 jaar erna hebben ze zo’n beetje op ieder groot festival in Nederland gespeeld.
Hun feestelijke mix van ska, reggae, polka en rumba is bij uitstek geschikt voor festivals. Maar al is het buiten guur en koud, binnen in de AFAS Live is het Muy Caliente!
Ook in de AFAS Live was Spaans bijna de voertaal. Een groot aantal landgenoten was op de band afgekomen.
De band speelt per zomerseizoen zo’n 100 concerten door heel Europa.
La Pegatina Bevrijdingsfestival
In 2019 speelde La Pegatina op 5 mei zowel op het Bevrijdingsfestival in Zwolle als in Leeuwarden.
Zanger Adrià Salas had zijn voet geblesseerd en moest het wat rustiger aan doen dan gewoonlijk. Hij verontschuldigde zich voor het niet kunnen doen van zijn “sexy dance”.
La Pegatina crowdsurf
Rubén kon zich niet inhouden en dook het publiek in en crowdsurfde de AFAS Live door.
Nog één lading confetti ter verhoging van de feestvreugde.
La Pegatina groepsfoto
Na twee en een half uur feest was het klaar. Samen met special guests Valvetronic Brassband en het Broken Brass Ensemble werd er nog één groepsfoto gemaakt en dat was dan.
La Pegatina 10 jaar
Het 10-jarige jubileum van La Pegatina in Nederland was een groot feest. Rubén is er blij mee. En de volle AFAS Live ook!