Muziek

Aukina’s Queen nostalgie

20 april 1978 – Queen in Ahoy
14 jaar. Een puber. Kamer vol Queenposters uit de Hitkrant, Popfoto en Muziekexpress. Lid van de Queen fanclub en strenge ouders. Opgewonden als een jonge hond, mijn Queen in Ahoy! Geen twijfel mogelijk, ik zou er bij zijn en ik zou een kaart bemachtigen voor rij 1.

1978-queenadam

De kaartverkoop werd in die tijd door Ahoy zelf georganiseerd, rij 1 t/m 20 hielden ze zelf, daarnaast stuurden ze contingenten kaarten naar de bekende voorverkoopadressen (zoals de Nieuwe Muziekhandel in Amsterdam en de Haagsche Courant in Den Haag).

Zo stond ik gepakt en bezakt, met slaapzak, eten en drinken,klaar om samen met honderden andere Queen fans de nacht op het Zuidplein door te brengen. Helaas, mijn ouders barricadeerden de deur. Al bestond het woord nog niet, ik snapte toen al dat ik mijn netwerk moest aanspreken. Via de Queen Fanclub, die rechtstreeks kaarten bij Mojo mocht bestellen, veroverde ik een kaart voor rij 7.

Een concert om nooit te vergeten!

30 januari 1979 – Queen in Ahoy
15 jaar. Een echte puber. Geen twijfel, ik zou er weer zijn, alleen nu wel ECHT op rij 1. En dat nog steeds met diezelfde strenge ouders.

1979-queenadam

En dan moet je dus nog beter netwerken, via via via kenden mijn Queenvriendinnetje en ik iemand die bij de kassa van de Ahoy werkte, gevraagd of hij van whiskey hield … enne dat we graag naar Queen wilden. En jawel, toen wij ’s morgens om 10.00 uur bij Ahoy kwamen, lagen de kaarten op onze naam klaar: rij 2. Wat waren we blij! Toen ik mijn helden vanaf rij 2 in de ogen keek, bedacht ik dat ik later wel bij Mojo wilde werken.

Tot 1995 heb ik regelmatig ergens met mijn slaapzak bij een VVV gelegen voor kaartjes voor andere concerten. Daarna veranderde er veel.

Ik kwam, zoals ik had gedroomd, bij Mojo en in datzelfde jaar begon Mojo met de verkoop van alle concerttickets via Ticketservice Nederland: kaarten werden voor het eerst via een geautomatiseerd computersysteem verkocht, of je nu kaarten kocht in Appingedam of in Zierikzee, in beide plaatsen maakte je evenveel kans op de felbegeerde rij 1 kaarten. Vanaf toen werden er ook bij de Postkantoren tijdelijke campings gecreëerd.

Vanaf 2003 kun je nog steeds liggend je kaarten bestellen, maar nu is het een vrije keuze, je hoeft niet meer in de rij bij het voorverkoopadres te liggen, maar je kunt nu vanuit je eigen bed met een latte macchiato via computer, tablet of telefoon je kaarten bestellen.
Wat een luxe.

30 januari 2015 – Queen in Ziggo Dome
51 jaar. Alweer 4 jaar directeur bij Ticketmaster.

2015-queenadam

Boven de bank een foto op aluminium van Freddy en Brian, gemaakt door Lex van Rossen.

Natuurlijk ben ik er nu ook weer bij, weliswaar niet staand op rij 1, maar heerlijk zittend op de 1e ring, ik was weer even 14.