Muziek

Ronnie Flex wint Ticketmaster Award 2018

Kleine zalen worden groot.

Sinds 2015 reikt Ticketmaster op de Buma NL Awards de Ticketmaster Award uit aan een Nederlandse artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van ticketverkoop. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal verkochte tickets maar ook naar de groei van de artiest en hoe gewild de tickets zijn. Zonder twijfel is dat voor 2018: Ronnie Flex.

Een bijzondere prestatie bij Ticketmaster. Hoe doe je dat als artiest?

Dit jaar keken we vooral naar de groei van het aantal tickets ten opzichte van voorgaande jaren. Zo verkocht Ticketmaster in 2014 voor het eerst een show van Ronnie Flex, voor de Oude Zaal van Melkweg (voor je beeldvorming: hier passen ongeveer 700 mensen in). In 2018 waren dit niet alleen meer zalen, de zalen werden ook een stukje groter. Hij vulde dit jaar al twee keer de Grote Zaal van Paradiso (ongeveer 1.500 mensen) en hij mag 16 december optreden voor een uitverkochte AFAS Live (+/- 6.000 mensen). We konden er niet omheen, Ronnie Flex is de terechte winnaar van de Ticketmaster Award 2018.

Opvallend in het rijtje van Ticketmaster Award winnaars is dat Ronnie Flex de eerste hiphopartiest is die deze Award in ontvangst neemt. Eerdere winnaars waren Guus Meeuwis in 2015, Marco Borsato in 2016 en André Hazes in 2017. De Ticketmaster Award die Ronnie in handen kreeg is een ontwerp van kunstenaar Munir de Vries en werd op de Buma NL Awards uitgereikt door Jeroen Nieuwenhuize.